Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ούτε λόγος για την Ανδραβίδα!

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 2013

Σε ιδιώτες θα δοθεί η εκμετάλλευση στρατιωτικών αεροδρομίων της χώρας για τουριστικούς σκοπούς, ωστόσο και σε αυτή τη φάση απουσιάζει το αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων, τη δέσμευση περιλαμβάνει ρητά το Μνημόνιο, στο οποίο αναφέρεται ότι «...από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία για την παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων που βρίσκονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια...»
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα στρατιωτικά αεροδρόμια που μπαίνουν πρώτα στη λίστα είναι της Σούδας, Καρπάθου, Λήμνου, Σκύρου, Βόλου, Καλαμάτας, Αράξου και του Ακτίου. Η υλοποίηση σχεδίου παραχώρησης των στρατιωτικών αεροδρομίων καθίσταται γόρδιος δεσμός, διότι υπάρχει ένα πλήθος παραμέτρων που πρέπει να συνυπολογιστούν, ώστε το σχέδιο να καταστεί επωφελές και για το ελληνικό κράτος, καθώς η Ελλάδα έχει λάβει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων από την ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, προκύπτουν και πολλά ερωτηματικά για το αν ο ιδιώτης θα πληρώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενοίκιο για το πάρκο καυσίμων των αεροδρομίων, δημοτικά τέλη, αν θα μπορεί να επιβάλλει ΤΧΑ και ΤΕΑΑ στα στρατιωτικά αεροσκάφη της τάξης των 258.000.00 ετησίως και άλλα πολλά εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων..
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Γιώργος Κ.Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου