Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ξανά σε λειτουργία τα μέσα σταθερής τροχιάς


Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2013

Σε λειτουργία με ρυθμούς Σαββατοκύριακου έχουν επανέλθει το μετρό, το τραμ και ο ΗΣΑΠ. Xωρίς λεωφορεία και τρόλει θα είναι αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ.
Ωστόσο, αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Πάντως οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητώντας να «παγώσει» το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Όπως υποστηρίζουν το μέτρο είναι αντίθετο στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και του νόμου που καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής κινητοποίησης.
Σε δήλωση του ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε, ότι η κυβέρνηση δεν εχει καμία άλλη δυνατότητα απο το να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο. «Είμαστε ικανοποιημένοι», πρόσθεσε, «από την επανακυκλοφορία των συρμών κι ακόμα περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες».
Απαντώντας ο κ. Χατζηδάκης στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «πραξικοπηματικών πρακτικών» είπε ότι το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και για την κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο νόμος είναι νόμος και ότι η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά απέναντι σε συντεχνιακές λογικές.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου