Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013


Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2013

Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα έχει την τύχη της στα χέρια της»

«Η Ελλάδα έχει την τύχη της στα χέρια της» είπε - αναφερόμενη στην οικονομία της χώρας μας - η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.«Αυτό σημαίνει ότι ζητάμε να αποδείξετε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ότι μπορείτε να ιδιωτικοποιήσετε ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, ότι μπορείτε να πάτε να εισπράξετε τους φόρους απο εκεί που πρέπει, ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την φοροδιαφυγή» πρόσθεσε.
Η κυρία Λαγκάρντ πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των ομολόγων και κυρίως των ευρωπαίων ομολόγων είπαν ότι έχουν αναγνωρίσει τις προσπάθειες που έχει υλοποιήσει ο ελληνικός λαός γιατί έχει κάνει μια υπολογίσιμη θυσία για την σταθεροποίηση των δημοσιονομικών τα τελευταία τρία χρόνια. Αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες και δίνουν όχι μια λευκή επιταγή αλλά το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».
Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν τα κλειστά επαγγέλματα και που θα επιτρέψουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών επαγγελμάτων και θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Και εάν γίνουν αυτά οι Ευρωπαίοι λένε "θα σας στηρίξουμε ό,τι κι αν γίνει"», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι εάν η Ελλάδα προβεί στις δομικές αυτές μεταρρυθμίσεις, δεν θα χρειαστεί να κάνει επιπλέον προσπάθειες λιτότητας.

«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει συλλογικά για τη μείωση των ελλειμμάτων»

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τους ευρωπαίους να αποφασίσουν «συλλογικά» να διαθέσουν «λίγο περισσότερο χρόνο» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.
«Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 από το Νταβός της Ελβετίας, ερωτηθείσα σχετικά με το στόχο της γαλλικής κυβέρνησης να επαναφέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.
Ο στόχος αυτός «μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος», συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
«Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: "είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά"», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.
«Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον, παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ», επέμεινε η διευθύντρια του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας πως η Ισπανία υπέφερε πέρυσι επειδή μπήκε υπερβολικά γρήγορα στη λιτότητα.
Ενώ οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ προβλέπουν ύφεση το 2013 στη ζώνη του ευρώ, η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε και πάλι ότι «οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια».
Ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία», είπε η κ. Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «λίγο πιο ήπια» για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου