Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Που πάμε;


Κυριακή, 1η Μαϊου, 2011
παγκόσμια οικονομία είναι σε μία πολύ δύσκολη φάση. Τα καύσιμα και γενικά η ενέργεια έχουν ακριβύνει. Η τιμή του χρυσού έχει ανέβει όσο ποτέ. Η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Τα τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν καθημερινά. Μία πολιτική αστάθεια υπάρχει σε πολλές χώρες. Αυτά και αρκετές άλλες συγκυρίες είναι που μας βάζουν σε σκέψεις γιατί το σήμερα είναι δύσκολο και το αύριο αβέβαιο.
Κράτη πλούσια σε πετρέλαιο που διοικούνται από μονάρχες και δικτάτορες έχουν εσωτερικά προβλήματα. Ο λαός τους ξεσηκώθηκε. Η μετανάστευση ανεβαίνει όπως ανεβαίνει και η μετακίνηση πληθυσμών για ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, στο Καναδά, στην Αυστραλία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα όπου σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές 45 εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους ενώ εκατομμύρια άλλοι θα τα χάσουν φέτος. Οι τράπεζες έχουν εκατομμύρια περιουσίες που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια. Εκατομμύρια φοιτητές και φοιτήτριες έχουν πάρει δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν αφού δεν βρίσκουν τις δουλειές που θέλουν.
Γενικά σε όλο τον κόσμο κυριαρχεί η ανεσιγουριά και γκρίζα σύννεφα είναι παντού.
Η Βόρειος Αφρική και η μέση Ανατολή βράζει. Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Υεμένη, Αραβικά Κράτη... Λέτε να έχει σειρά η Τουρκία;
Μήπως τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ελλάδα; Η Ευρώπη έχει τα δικά της προβλήματα. Λένε για την Κίνα ότι αναπτύσσετε γρήγορα. Ναι αλλά η Κίνα δεν έχει Δημοκρατία αλλά απολυταρχικό καθεστώς και εκεί είναι ένα καζάνι που βράζει γιατί στην Κίνα και στην Ινδία εάν ξεσηκωθεί ο λαός για ανθρώπινες ελευθερίες θα έχουν και αυτοί τεράστια προβλήματα.
΄Που πάμε; Αυτό είναι το ερώτημα. Που πάμε; Είμαστε 100 χρόνια μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μήπως πάμε σε μία άλλη παγκόσμια αναταραχή, σε έναν άλλο μεγάλο πόλεμο;
Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα και πολλά και έχουμε φτάσει στο σημείο ο καθένας μας να είμαστε απλώς ένα νούμερο. Και όταν κάνουν τα σχέδια για το πως θα κάνουν περισσότερα βασίζονται σε... νούμερα.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου