Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Άκαρπη έληξε η συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βασικό θέμα την οικονομία και την έκκληση του κ. Κάρολου Παπούλια για εθνική συναίνεση.
Ολοκληρώθηκε στις 16:00 το κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας.
Πρώτος έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος από Προεδρικό Μέγαρο: «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π. Χ. ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα».
Ο κ. Σαμαράς μετέβη στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, απ' όπου και θα κάνει δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας και η γγ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα θα προχωρήσουν σε δηλώσεις από τη Βουλή. Τελευταίος θα κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διήρκησε τρεις ώρες και είκοσι λεπτά, ενώ ακολούθησε μία 20λεπτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας,Κάρολου Παπούλια με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε «να το δούμε», ενώ κατηγορηματικά αντίθετος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιπλέον, πληροφορίες από της ΝΔ θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να λάβει την απάντηση: «Προχωρώ μόνος μου και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στο συμβούλιο ως κομβικό σημείο το φορολογικό, προτείνοντας ότι θα πρέπει να του διαπραγματευτούμε με την τρόικα. «Δεν έχει νόημα. Η τρόικα δε δέχεται αυτά που λες», φέρεται να του απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Λήψη μέτρων για κοινωνική συνοχή ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την ανάγκη επίτευξης εθνικής συνεννόησης άμεσα για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας ανοίγοντας τη συζήτηση στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποίησε ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να ενημέρωσε για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας.
Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα.
Λίγα λεπτά αργότερα, κάθισε δίπλα της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.
Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.
Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.
Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

ΠHΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου