Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Λεκτική αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλου στο υπουργικό

Τρίτη, 24 Μαϊου, 2011
Σε έντονο κλίμα υπό το βάρος των μέτρων που ανακοινώθηκαν έγινε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, από το οποίο δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις, όπως αυτή του υπ. Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για "δημοσιονομική κατοχή" και για απόψεις υπουργών που δεν εισακούονται στην οικονομική πολιτική, φράσεις που εξελήφθησαν ως επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αντέδρασε και είπε ότι δεν δέχεται τα λόγια αυτά.
Ωστόσω μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να υποβαθμίσει την βαρύτητα των όσων είπε, δηλώνοντας πως εννοούσε αφενός το βάρος του χρέους για την φράση "δημοσιονομική κατοχή" και αφ ετέρου στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για "αλαζονική συμπεριφορά" και όχι τον ίδιο τον υπουργό.
"Όταν δημιουργήσαμε ως έθνος ένα τέτοιο χρέος, εκ των πραγμάτων είσαι σε δημοσιονομική κατοχή και πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα" δήλωσε.
Ψήφοφορία σε ένα άρθρο των αρχών, της φιλοσοφίας και του πλαισίου του προγράμματος, φέρεται να πρότεινε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έτσι ώστε να ψηφιστεί, και στη συνέχεια να υπάρξει δεύτερη ψηφοφορία με αναλυτικά τα μέτρα κατ' άρθρο, έτσι ώστε η ψήφισή τους να γίνει και επί της αρχής και κατ' άρθρο.
Από τους υπόλοιπους υπουργούς:
♦ Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρότεινε την ίδρυση Επενδυτικής και Αναπτυξιακής Τράπεζας με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια η οποία θα χρηματοδοτεί αναπτυξιακά προγράμματα και δίκτυα υποδομών, ενώ σε ότι αφορά ορισμένες πολιτικές συμπεριφορές, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται ειπών πως ορισμένοι δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.
♦Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι δεν νομίζει πως μπορεί να αντέξει κανείς αν αγγιχτούν θέματα εθνικής κυριαρχίας ή συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ενώ τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης για το Μεσοπρόθεσμο.
♦Ο υπουργός Μεταφορών τάχθηκε υπέρ των αλλαγών με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, αλλά και υπέρ της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον μεταρρυθμιστικό της ζήλο.
♦Η υπουργός Παιδείας φαίνεται να τόνισε: "Αν δεν βγούμε από αυτή την συνεδρίαση με ενιαία φωνή και δεν αρχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτά που αποφασίσαμε από αύριο, τότε έχουμε λύσει το χειρόφρενο για την χρεοκοπία της χώρας".

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου