Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις και εκλογές το 2013 σύμφωνα με Παπανδρέου

Κυριακή, 29 Μαΐου, 2011 Μια ύστατη έκκληση για συνεργασία απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου αν και πλέον έχει καταρριφθεί κάθε σενάριο για συναίνεση. Μετά και το αποτυχημένο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε εμφανώς διαλλακτικός και απογοητευμένος στις δηλώσεις του αν και θα πάρει τα μέτρα που χρειάζεται καθώς, έκανε λόγο για "μείωση του αντιαποτελεσματικού" κράτους, για αποκρατικοποιήσεις και για εκλογές το 2013.
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως “εκ νέου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις σε αρχηγούς και έδωσα καθαρή απάντηση σε πραγματικά ζητήματα. Να αλλάξουμε τη χώρα μαζί με λαό.”Ξεκαθάρισε ότι “πιστεύω σε συνεργασία, δεν είναι ώρα για αντισυμβατική αντιπολιτευτική πολιτική, δεν είναι ώρα για εύκολα λόγια.”“Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει ενότητα, αποφασιστικότητα και εικόνα σοβαρότητας, Να ριχτούμε πιο δυνατοί στη μάχη με πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας σε ζητήματα για τις αλλαγές που διψά η κοινωνία μας.”“Όχι σε λογική πλιάτσικου, πρέπει να έχουμε κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας” υπογράμμισε.Επισήμανε ότι “ είμαι ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία με κοινούς στόχους και ανοιχτός σε οποιεσδήποτε προτάσεις αλλά με στόχο την έξοδο από την κρίση και την απάντηση στο ζωτικό πρόβλημα του χρέους.”Χαρακτήρισε καταστροφικά τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να μειώσουμε το αντιαποτελεσματικό κράτος και να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις.Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013 και τότε “θα αξιολογηθούμε.”Τέλος τόνισε, πως “έχουμε πετύχει πρωτοφανείς στόχους και δεν θα δώσουμε δικαίωμα σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας.”"Πρέπει να δείξουμε ότι παίρνουμε αποφάσεις που εγγυώνται την ασφαλή έξοδο από την κρίση επί της ουσίας και πως υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε αλλά και να υπερβούμε κομματικά."
"Η κυβέρνηση ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό και κάνουμε ότι μπορούμε για να βγάλουμε τη χώρα από κινδύνους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με στόχο να σώσουμε την πατρίδα μας και να την αλλάξουμε οριστικά.” κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου