Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Μαΐου, 2011

  • Ελλάδα
  • Πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ελληνική οικονομία, με συλλογή φόρων και ιδιωτικοποιήσεων, προαναγγέλλουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τη Δευτέρα.
  • Στο Σύνταγμα και σε κεντρικές πλατείες των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων συγκεντρώθηκαν για έκτη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι», έπειτα από τη μεγαλύτερη σε όγκο συγκέντρωση της Κυριακής. Εκατοντάδες κόσμου βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή. Πλήθος συγκεντρωμένων και μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
  • Οι οφειλές του προηγούμενου χρόνου και του φετινού πρώτου διμήνου προς τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ θα εξοφληθούν μέχρι το Σεπτέμβριο, ανέφερε από τη βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης ότι μέσα στο δίμηνο θα κλείσουν οι εκκρεμμότητες για τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ με ενδεχόμενη εξαίρεση των νοσοκομείων τρίτης ζώνης.
  • Σε 33 χιλιόμετρα θα εκτείνεται το δίκτυο του μετρό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών και Μεταφορών της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης. Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ανέλυσε το στρατηγικό σχέδιο υποδομών της πόλης, το οποίο, σε ό,τι αφορά το μετρό, περιλαμβάνει πέντε γραμμές συνολικού μήκους 33 χλμ.
  • Τις επιφυλάξεις και την κριτική του απέναντι στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» εξέφρασε εκ νέου ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις του περί like και unlike, υποστηρίζοντας πως δεν έχει σαφείς πολιτικούς στόχους και πως τα αιτήματα που ακούγονται είναι διαφορετικά και αντιφατικά μεταξύ τους. «Το κίνημα είναι σημαντικό, αυτό καθ' εαυτό, για αυτό και ασχολούμαι, αλλά αυτό που είπα είναι πως δεν είναι σαφές τι επιδιώκει» τόνισε ο Θ.Πάγκαλος.
  • Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία μεταξύ χούλιγκαν σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην πλατεία του Γκύζη.
Κόσμος
  • Η Λιβύη είναι έτοιμη να αποδεχτεί μία ανακωχή και να αρχίσουν συνομιλίες για το μέλλον της χώρας, είπε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη έχοντας αναλάβει μεσολαβητική πρωτοβουλία. Τάχτηκε δε κατά της στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη η οποία υποσκάπτει και το ρόλο της Αφρικανικής Ένωσης.
  • Με αυστηρή λογοκρισία στο Ίντερνετ, αστυνομική καταστολή και κινήσεις κατευνασμού προσπαθούν οι Αρχές στην Κίνα να περιορίσουν τις αναταραχές των τελευταίων ημερών στην Εσωτερική Μογγολία, με αφορμή τη δολοφονία χωρικού που ανήκει στη μειονότητα. Αφορμή ήταν η δολοφονία ενός βοσκού που ανήκε στη μειονότητα.
  • Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραδέχθηκε την μεγάλη ήττα της παράταξής του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατά τις οποίες η κεντροδεξιά έχασε μετά από πολλά χρόνια μεγάλες πόλεις, όπως το Μιλάνο και η Νάπολη. Οι κάτοικοι «θα μετανιώσουν πικρά πολύ σύντομα» για την επιλογή τους, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Τα αποτέλεσμα φέρνουν τον Καβαλιέρε αντιμέτωπο με μία ήττα-σοκ, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, κάτι που μάλλον θα επιδεινώσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες στην κυβέρνηση.
  • Τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ως αντικαταστάτη του ναύαρχου Μάικ Μάλεν στη θέση του επικεφαλής του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο Μπ.Ομπάμα αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις για μείωση των στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποχώρηση από το Ιράκ· η Λιβύη είναι ο τρίτος «πονοκέφαλος» για τον νέο επιτελάρχη.
  • Kλήση για να καταθέσει έλαβε από την εισαγγελία ο επικεφαλής του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία, απόστρατος στρατηγός Κενάν Εβρέν. Μαζί του καλείται να καταθέσει και ο τότε αρχηγός της τουρκικής Αεροπορίας πτέραρχος ε.α. Ταχσίν Σαχίνκαγια.
Οικονομία
  • Κατά 54 εκατ. ευρώ μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη τον Απρίλιο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδρύματος. Η δαπάνη έφτασε τον προηγούμενο μήνα τα 126,68 εκατ. ευρώ.
  • Με μικρή πτώση και σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Φρανκφούρτης και του Παρισιού τη Δευτέρα. Κλειστές οι αγορές σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.
  • Συνάντηση με στελέχη της Deutsche Telekom για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκρατικοποίηση περαιτέρω ποσοστού, τουλάχιστον 10%, του ΟΤΕ θα έχει την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου