Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάββατο, 30 Απριλίου, 2011

  • Συνομιλία για το Κυπριακό είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια ανεπίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Κύπρο.
  • Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να επανεξετάσει τις συμβάσεις, τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, καθώς θεωρεί καταχρηστική απέναντι στη σύμβαση την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν από την Δευτέρα 2 Μαΐου να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 1η Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά λόγω των συγκεντρώσεων που προγραμματίζουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, καθώς και το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Χωρίς τραμ, προαστιακό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα, χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη.
  • Βαρύτατες εκφράσεις χρησιμοποίησαν για δεύτερη ημέρα ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή τους σχετικά με την παραλαβή των υποβρυχίων από τη Γερμανία και τα εξοπλιστικά προγράμματα.Ο κ. Μεϊμαράκης στην πιάτσα αποκαλείται «κ. προστάτζας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «λαμόγια και νονούς».
  • Με ένα μαγιάτικο στεφάνι, ένα ανθικό μωσαϊκό 50 τ.μ. αποτελούμενο από επτά χιλιάδες φυτά, που στήθηκε με την ευγενή προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού φυτωριούχων Αττικής στην πλατεία Κοτζιά, υποδέχεται φέτος τον Μάιο ο Δήμος Αθηναίων.
Κόσμος
  • Με δύο εκδόσεις στο ιντερνετικό του πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε η βρετανική εφημερίδα The Guardian την ημέρα του πριγκιπικού γάμου που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως. Η εφημερίδα προσφέρει ένα πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στον Ουίλιαμ, την Κέιτ και όλες τις λεπτομέρειες του γάμου, και ένα πρωτοσέλιδο με την τρέχουσα ειδησεογραφία χωρίς ίχνος από τελετές, πομπές και επισήμους. Η εναλλαγή γίνεται με ένα κλικ. «Δημοκρατικοί (Republicans) πατήστε εδώ», «Βασιλικοί πατήστε εδώ» είναι οι επιλογές που δίνει ο Guardian...
  • Πίσω από το σύνθημα «δεν φοβόμαστε» ενώθηκαν χιλιάδες Σύροι διαδηλώνοντας την Παρασκευή σε όλη τη χώρα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών στην είσοδο της στρατοκρατούμενης πόλης Ντεράα, προπύργιο της αντικυβερνητικής εξέγερσης, καθώς και σε άλλες πόλεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 48 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε όλη τη Συρία. Νέες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαταρκτική συμφωνία στην ΕΕ για εμπάργκο όπλων και άλλα αντίμετρα. Ψηφισμα καταδίκης της Συρίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
  • Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι «έθεσαν εκτός λειτουργίας» το λιμάνι της πολιορκημένης πόλης Μιζουράτα, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μαζί με προειδοποίηση του καθεστώτος ότι θα γίνει στόχος επίθεσης όποιο πλοίο επιχειρήσει να προσεγγίσει το λιμάνι για οποιονδήποτε λόγο. Το λιμάνι της Μιζουράτα είναι η μοναδική οδός διαφυγής για τους αμάχους που βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στο έλεος του Καντάφι, καθώς και για την αποστολή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας. «Η Λιβύη δεν θα παραδοθεί, ακόμη και αν ο βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ διαρκέσει 40 χρόνια» λέει ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ...
  • Τρεις υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα συνέλαβαν, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση, οι γερμανικές Αρχές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σε συνεργασία «με ξένους συνεργαζόμενους οργανισμούς». Οι τρεις συλληφθέντες αποτελούσαν πραγματική και άμεση απειλή, λέει η γερμανική αστυνομία. Η χώρα αντιμετωπίζει «συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο» τρομοκρατικών επιθέσεων, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.
  • Ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο, εν μέσω ενθουσιασμού στο Λονδίνο. Οι παριστάμενοι -ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές- είχαν λάβει από νωρίς στις θέσεις τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η τελετή και η πομπή ολοκληρώθηκαν χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από το Αββαείο και την πορεία της πομπής, ενώ οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τα δύο φιλιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.
Οικονομία
  • Χωρίς μεγάλες μεταβολές ολοκληρώθηκε άλλη μία συνεδρίαση στα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τους δείκτες να καταγράφουν σε κάποιες περιπτώσεις οριακά και μόνο κέρδη.
  • Η ετήσια γενική συνέλευση της ATEbank ενέκρινε την Παρασκευή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με στόχο την άντληση κεφαλαίων κατά 1.259,5 εκατομμυρίων.
  • Επικυρώθηκε από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ η εισήγηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη λαθεμένη απόφαση της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ». Η έναρξη των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" στη Βουλή «και πάντως θα είναι πολλές μέρες πριν το καταθέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου