Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

NEA - Επικαιροτητα, Κυριακή, 29 Μαΐου, 2011

Τη συμπαράστασή του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» εκφράζει με επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα, δίνοντας για τέταρτη ημέρα το «παρών» στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων» για καθημερινές συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη -στον Λευκό Πύργο- και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Μαζικές κινητοποιήσεις οργανώνονται -μέσω Facebook- σε κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών χωρών την Κυριακή -ημέρα «Ευρωπαϊκής Επανάστασης».
Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και πολύ χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας (19,5% και 19%, αντίστοιχα), καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύεται την Κυριακή. Άλλη δημοσκόπηση, της ALCO, δίνει οριακό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ με 0,3% (20,7% έναντι 20,4%, αντίστοιχα), ενώ και στις δύο έρευνες η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται να συμφωνεί με τη στάση του Αντ.Σαμαρά απέναντι στα προωθούμενα νέα οικονομικά μέτρα. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία.

Επτά στους δέκα Έλληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να απευθύνει εντός των προσεχών ημερών μια ακόμη πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά για μια κατ' ιδίαν συνάντηση, που θα είναι εν γνώσει της τρόικας, για να συζητήσουν τα σημεία, στα οποία συμφωνούν.

Κόσμος
Σε περισσότερες από 30 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Μόσχας, στην προσπάθειά της να διαλύσει διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια. Αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στη Ρωσία, οι Αρχές συστηματικά δεν επιτρέπουν τις διαδηλώσεις.

Η Σερβία θα στρέψει τις έρευνες στον εντοπισμό όλων όσοι βοήθησαν τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς να διαφεύγει τη σύλληψη για 16 χρόνια, ανέφερε ο εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου Μπόρις Τάντιτς. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μλάντιτς δηλώνει ότι ο εντολέας του γνωρίζει ότι θα εκδοθεί στη Χάγη.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το Σάββατο στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τα γραφεία του κυβερνήτη της επαρχίας Τάκχαρ στο βόρειο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Αφγανών και δύο Γερμανών στρατιωτικών. Τραυματίας και ο επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο βόρειο Αφγανιστάν. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Το Ιράν εντείνει τις προσπάθειές του για την κατασκευή ενός εθνικού δικτύου υπολογιστών, δηλαδή ενός Ίντερνετ σε μικρογραφία, το οποίο θα είναι πλήρως ελεγχόμενο από την εξουσία, αναφέρει η Wall Street Journal. Σήμερα υπολογίζεται ότι το 11% των Ιρανών (κυρίως στις μεγάλες πόλεις) έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, αριθμός σαφώς μικρότερος από τις δυτικές χώρες.

Περισσότερες από 250 γυναίκες ανέφεραν ότι βιάστηκαν από στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη ενώ πολλές χιλιάδες (μεταξύ τους και πολλά παιδιά) είναι όσοι υποφέρουν από μετατραυματικό στρες και ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα σε καταυλισμούς προσφύγων στη χώρα. Με δεδομένες τις κοινωνικές προκαταλήψεις στη χώρα, ο αριθμός των γυναικών που βιάστηκαν μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος...

Οικονομία
Nέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Ο οίκος Fitch αιτιολογεί την απόφασή του στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και στον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η Ολλανδία -όπως και άλλες χώρες- δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ και αν η έκθεση του Ταμείου είναι αρνητική, υπογραμμίζει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ήπιας αναπροσαρμογής του ελληνικού χρέους.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών δημοσίευμα του Spiegel αλλά και πληροφορίες από την Ουάσινγκτον που αναφέρουν ότι στην έκθεση που συντάσσεται από την τρόικα θα καταγράφεται η αδυναμία της Ελλάδας να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Παράλληλα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε και πάλι αισιόδοξος για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου από την τρόικα.

Αθλητισμός
Για εξαιρετικό παιχνίδι από πλευράς Μπαρτσελόνα έκανε λόγο ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το τέλος του τελικού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τεχνικός των Καταλανών τόνισε ακόμα πως όλοι είδαν ότι η ομάδα του κέρδισε δικαιότατα. Να σημειώσουμε ότι ο Ισπανός αποθεώθηκε από τους παίκτες του που τον πέταξαν στον αέρα.

Η Μπαρτσελόνα αποτελεί τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στον τελικό του Champions League που έγινε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, επικράτησε με 3-1 απέναντι στη Μάντστστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία της (τα προηγούμενα τρία ήταν το 1992, το 2006 και το 2009), στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέδρο, Μέσι και Βίγια σκόραραν για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο Ρούνεϊ είχε ισοφαρίσει για εκείνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου