Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οικογένεια στο νοσοκομείο με λέπρα

Τρίτη, 24 Μαϊου, 2011
Οικογένεια αλλοδαπών νοσηλεύεται με λέπρα, εδώ και περίπου δεκαπέντε μέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Πρόκειται για τέσσερα άτομα, δύο ενηλίκους και δύο παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται στη Δερματολογική Κλινική, με λοίμωξη από μυκοβακτήριο της νόσου του Χάνσεν.
Η οικογένεια διέμενε σε χωριό του Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου 15 ημέρες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετέβη στο νοσοκομείο της Πάτρας και ενημερώθηκε για την πορεία των περιστατικών.
Λοίμωξη
Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, από την ομάδα των ιατρών διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς, για τη λήψη προληπτικών μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης της νόσου, ούτε σε άλλους ασθενείς ούτε στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη νόσος μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας. Σημειώνει επίσης ότι το 95% του πληθυσμού εκτιμάται ότι έχει φυσική ανοσία απέναντι στην ασθένεια, η οποία θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου