Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"H Eλλάδα πρέπει να δείξει ότι παίρνει τα φάρμακα που της δίνουμε" είπε ο Άντερς Μποργκ

Δευτέρα, 30 Μαΐου, 2011

Με αυτή τη φράση, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα μέτρα που της έχουν ζητηθεί στο πακέτο στήριξης.
Συγκεκριμένα, ο Μποργκ ζήτησε περικοπές δαπανών έως και 15% του ΑΕΠ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.
"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει η ίδια περισσότερα και να δείξει ότι παίρνει τα φάρμακα της αγωγής που της δόθηκε", λέει στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt".
Μόνον όταν η Ελλάδα επιτύχει ουσιαστικά πλεονάσματα, μπορεί να γίνει λόγος για επιμήκυνση ή άλλες παρόμοιες ελαφρύνσεις, προσθέτει ο κ. Μποργκ και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, π.χ. της Εσθονίας, όπου οι περικοπές του προϋπολογισμού έφτασαν το 15% του ΑΕΠ.
Ο Σουηδός υπουργός, υπογραμμίζει ότι ειδικά στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζονται αλλαγές, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέχρι και επτά χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου