Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έχασε Μιλάνο και Νάπολη ο Σίλβιο

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2011
Τις πόλεις - κλειδιά για την κεντροδεξιά έχασε ο Μπερλουσκόνι, στον επαναληπτικό γύρο των τοπικών εκλογών στην Ιταλία, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα.
Φαίνεται ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα σεξουαλικά ...παιχνιδάκια του Μπερλουσκόνι, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον λαό της Ιταλίας, αφού σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Καβαλιέρε χάνει το Μιλάνο, τη γενέτειρα του και οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, και τη Νάπολη.
Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Γκιουλάνο Πισάρια κερδίζει μέχρι στιγμής το 55,1% των ψήφων, έναντι της Λετίτσια Μοράτι που συγκέντρωσε το 44,9%.
Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο υποψήφιος του Μπερλουσκόνι, η δήμαρχος του Μιλάνο Λετίτσια Μοράτι, συγκέντρωσε το 41,6% των ψήφων ενώ ο ο κεντροαριστερός υποψήφιος Γκιουλάνο Πισάρια κέρδισε το 48% των ψήφων στο πρώτο γύρο.
Να σημειώσουμε μάλιστα ότι το Μιλάνο, ήταν η "βάση κυριαρχίας" του Μπερλουσκόνι, για περίπου 18 χρόνια.
Σχολιάζοντας την ήττα της παράταξής του ο Καβαλιέρε δήλωσε: "Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Η κυβέρνηση πρέπει όμως να συνεχίσει την πορεία της διότι αν κάποιος αναλύσει προσεκτικά τις σημερινές ψήφους θα δει ότι σε μεγάλο βαθμό δε σχετίζεται με την κυβερνητική δραστηριότητα." Και πρόσθεσε: "Οι πολίτες της Νάπολη θα μετανιώσουν πικρά, πολύ σύντομα".
Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε πεί ότι θεωρούσε την ήττα στο Μιλάνο ως προσωπική αποτυχία, δηλώντας ότι είναι "αδιανόητο" να χάσει τη συγκεκριμένη πόλη και χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως "δημοψήφισμα" της ηγεσίας του. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε το BBC, ο Μπερλουσκόνι έφτασε να δηλώσει ότι χωρίς εκείνον το Μιλάνο θα μετατραπεί σε "πόλη γύφτων" (gypsytown).
Στην Νάπολη ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Γιάννη Λετιέρι που υποστήριζε ο Μπερλουσκόνι, πήρε το 34,8% των ψήφων, ενώ ο κεντροαριστερός υποψήφιος και πρώην εισαγγελέας, Λουίτζι ντε Ματζιστρίς, σάρωσε με 65,2%.
Η ήττα αυτή του Μπερλουσκόνι, ακολουθείται από απώλειες δύναμης και ελέγχου στην πόλη του Μιλάνου ενώ αφήνει αιχμές για μελλοντική συνεργασία του με τον Συνασπισμό του βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου