Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σεισμός μεγέθους 4,9 R έπληξε την Ηλεία τα ξημερώματα



 Για σεισμό μεγέθους 4,9 R, με εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, κάνει λόγο στην επίσημη ανακοίνωση του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Στο σχετικό χάρτη του Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εμφανίζεται να είναι στον θαλάσσιο χώρο πλησίον του λιμανιού της Κυλλήνης, 228 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανέφερε πως η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 02:27 είχε μέγεθος 4,7 R, εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και επίκεντρο ένα χιλιόμετρο νότιοανατολικά της Κυλλήνης, 21 χλμ. βόρειοδυτικά της Αμαλιάδας και 61 χλμ. νότιοδυτικά της Πάτρας. Σύμφωνα με το το ΕMSC, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Κυλλήνης- Κάτω Παναγιάς, πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγιάς της Βλαχέρνας.
O σεισμός ήταν αναμενόμενο να γίνει ιδιαίτερα αισθητός, παρά το όχι και τόσο μεγάλο μέγεθός του, αφού το εστιακό βάθος του φαίνεται πως ήταν σχετικά μικρό. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα της βόρειας- βορειοδυτικής Ηλείας, αναστατώθηκαν και αρκετοί βγήκαν -για λίγη ώρα- από τα σπίτια τους.
Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής. Έχουν σημειωθεί μικρές υλικές ζημιές από πτώση και θραύση αντικειμένων σε σπίτια και καταστήματα.
Τα "χειρότερα" φαίνεται πως πέρασαν. Ψυχραιμία, μαθημένοι είμαστε από τέτοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου