Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εκτιμούμε το έργο σας, σας ευχαριστούμε

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Πρόεδρος της Φιλοπτώχου της μεγάλης Κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου της συνοικίας Roslindale της Βοστώνης εξελέγει η κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου η οποία κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και είναι πρώην πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη.  
Με πολυετή θητεία στα ομογενειακά αφού έχει περάσει από διάφορες θέσεις στο προεδρείο του Πανηλειακού Συλλόγου αλλά και στην Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά όπου στο παρελθόν εξελέγη διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ενώ άλλη φορά το Συνέδριο της Πανηλειακής την εξέλεξε Ταμία της ως άνω ομοσπονδίας.

Η αεικήνητη κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου με την κ. Δήμητρα Πάππα (δεξιά)

Συνάμα η κ. Χρονοπούλου είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Δασκάλων των Σχολείων των Ελληνικών κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας και Γραμματέας της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου.
Έχετε ακούσει το “όταν θέλεις να γίνει κάτι δώστε να το αναλάβει κάποιος που είναι πολύ απασχολημένος”; Στην προκειμένη περίπτωση η κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου είναι αυτή που τα βγάζει αισίως πέρα. Με άλλα λόγια είναι μία Εργάτης του Ελληνισμού και δεν είναι οι τίτλοι αλλά ο πραγματικός άνθρωπος, Ελληνίδα που έχει μάθει εκατοντάδες παιδιά την Ελληνική Γλώσσα, τη Γλώσσα των προγόνων μας, τη Γλώσσα του Ευαγγελίου, τη Γλώσσα των Γλωσσών του Δυτικού κόσμου.
Ξέρετε, δεν είναι εύκολο να κάνεις τη δουλειά σου και να είσαι πάντα σωστός και ευπρόσδεκτος γιατί αρκετές φορές υπάρχει διαφορετική γνώμη, διαφορετική νοοτροπία. Και όμως η κ. Χρονοπούλου τα έχει καταφέρει μία χαρά να εργάζεται αθόρυβα και να φέρνει καλά αποτελέσματα. Αποτελέσματα χειροπιαστά. Τις προάλλες μιλούσα με μία νεαρή επιστήμονα ελληνικής καταγωγής που πήγε στο Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νεκταρίου και μιλούσε για τα παιδικά της χρόνια στο Ελληνικό Σχολείο και είπε τα καλύτερα λόγια για τη δασκάλα της που συνεχίζει να μαθαίνει μικρούς και μεγάλους την Ελληνική Γλώσσα και πάνω από όλα διδάσκει τον Ελληνικό πολιτισμό, τη πίστη, και φτιάχνει σπουδαίους χαρακτήρες.
Οι επιστήμονες λένε ότι ένα παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του μαθαίνει τα μισά από ότι θα μάθει σε όλη την υπόλοιπη ζωή και η κυρία Θεοδώρα Χρονοπούλου έχει συμβάλλει πολύ, πάρα πολύ.

Δίπλα στην κυρία Χρονοπούλου είναι μία άλλη σεβαστή δασκάλα με δεκαετίες κι αυτή στα Ελληνικά Σχολεία της νέας Αγγλίας. Είναι η κυρία Δήμητρα Πάππα (το γένος Χρονοπούλου) που είναι η σημερινή δασκάλα του Ελληνικού Σχολείου της Αγίας Αικατερίνης στο Braintree που είναι ένα από τα Νότια προάστια της Βοστώνης. Η Κυρία Δήμητρα Πάππα κατάγεται από τους Σχοίνους Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και έχει διατελέσει δασκάλα του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή και σε άλλες κοινότητες. Είναι και αυτή από τα ιδρυτικά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και μέλος του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Παρομοίως με την κ. Χρονοπούλου και η κυρία Πάππα έχει μάθει εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό είναι και αυτή μία ηρωίδα που έδωσε τον εαυτό της για τη μάθηση και γαλούχησε τα παιδιά μας που γεννήθηκαν στην Αμερική να σέβονται και να αγαπούν τον Ελληνικό πολιτισμό.
Μαζί με τις δύο Κυρίες (κεφαλαίο το Κ) θα πρέπει να αναφέρω ακόμα δύο δασκάλες των Ελληνικών που προέρχονται από την ίδια οικογένεια οι οποίες είναι η κ. Μαρία Παπαδοπούλου (το γένος Χρονοπούλου επίσης από τους Σχοίνους Ολυμπίας) από το Lowell που ήταν επί τριάντα χρόνια δασκάλα των Ελληνικών στο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας της Αγίας Τριάδος στην πόλη του Lowell και την πρεσβυτέρα Ελένη Αλεξοπούλου (το γένος Χρονοπούλου, επίσης από τους Σχοίνους Ολυμπίας) από την πόλη Nashua, New Hampshire οι οποίες είναι μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και από τα ιδρυτικά μέλη. Τόσο η κ. Παπαδοπούλου όσο και η πρεσβυτέρα Αλεξοπούλου μαζί με την κ. Χρονοπούλου και την κ. Πάππα τίμησαν και τιμούν τον Ελληνισμό με την προσωπική τους εργασία. Χιλιάδες αγόρια και κορίτσια έμαθαν Ελληνικά από αυτές τις τέσσερις Δασκάλες, Κυρίες, Ελληνίδες Πατριώτισσες.

Συγχαρητήρια, σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά. Σας ευχαριστούμε.

Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου