Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δασκαλόπουλος: Το δημοψήφισμα, η πιο υγιής πολιτικά λύση

Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2011
Η χώρα χρειάζεται συναίνεση εθνικής πνοής, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5. «Και αυτή η συναίνεση θα ήταν περισσότερο εφικτή πέρσι, όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαδρομή και προσφύγαμε στα δανεικά των εταίρων μας. Τώρα πια, μια συναίνεση κομματικού συμβιβασμού δεν αρκεί, γιατί το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην πρότασή του για διενέργεια δημοψηφίσματος, τόνισε ότι αποτελεί «πιο υγιή πολιτικά» και πιο «αξιοπρεπή» λύση, καθώς τώρα «υπάρχει ένα βαθύτερο εθνικό διακύβευμα. Το ερώτημα είναι: προχωρούμε τώρα στο δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας; Ή αποχωρούμε μόνοι, χωρίς τους όρους που μας ενοχλούν από τους Ευρωπαίους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύριά τους;»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι έπρεπε από τις αρχές του 2010 να εξηγήσουν στον λαό «πόσο τραγικά δύσκολη είναι η κατάσταση, πόσο επώδυνα τα μέτρα που θα απαιτηθούν και πόσο μακρύς ο δρόμος μέχρι να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα».
Υπενθύμισε, δε, ότι πέρσι «ξεκινήσαμε μια προσπάθεια αλλαγής, διότι κάπου πια η ίδια μας η συνείδηση δεν μας επέτρεπε να ανεχόμαστε τη μίζα, την αρπαχτή, την ανομία, την ατιμωρησία ... Διότι αυτό το μοντέλο που είχαμε, φαλίρισε».
«Κάνουμε μια προσπάθεια. Και αν αποτύχουμε, θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο», σημείωσε ο κ. Δακαλόπουλος και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το μέλλον αυτού του τόπου», «περιγράφοντας τις συνέπειες που έχει και για το έθνος και για το λαό και τον καθένα μας χωριστά». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υπεκφυγής και κανένα άλλοθι», τόνισε.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου