Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Μαΐου, 2011

Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή (τρίτη συνεχόμενη μέρα) οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πλατείες της χώρας. Μεγάλη σε όγκο και παλμό η προσέλευση στην πλατεία Συντάγματος με πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά...


Σημαδιακή χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την ημέρα γέννησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφερόμενη και στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, η πρώην υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της Μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 83χρονος συνταξιούχος για εξύβριση δημοσίων υπαλλήλων. Ο ηλικιωμένος απαλλάχθηκε για τη συκοφαντική δυσφήμηση.

«Και μετά τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του -το βράδυ της Παρασκευής- και αφού προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ανοιχτός σε ρεαλιστικές προτάσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι με ή χωρίς συναίνεση, θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας. Τέλος, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Παρά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις «πολιτικές» δηλώσεις των αρχηγών ότι δεν εξασφαλίστηκε η συναίνεση στη συνάντηση υπό τον Κάρολο Παπούλια, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαπιστώνουν ότι «υπήρξαν σημεία σύγκλισης» και ότι «το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό». Η σύσκεψη ξεκίνησε με έκκληση του κ.Παπούλια προς τους πολιτικούς αρχηγούς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να επικρατήσει διάθεση εθνικής συνεννόησης.

Κόσμος

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο πρότεινε τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλφρέδο Ρουμπαλκάμπα ως τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Σε μία από τις στενότερες συμμάχους των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη, την Πολωνία, έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Μπαράκ Ομπάμα, τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Με τις λανθασμένες ενδείξεις όλων των οργάνων και τις ισχυρές αναταράξεις πάλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή οι πιλότοι του μοιραίου Airbus της Air France που κατέπεσε στον Ατλαντικό το 2009 μετά από ελεύθερη πτώση τριάμιση λεπτών, όπως δείχνουν τα στοιχεία των μαύρων κουτιών. Με την δημοσιοποίηση των στοιχείων επιβεβαιώθηκαν επίσης οι διαρροές στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο νεότερος από τους τρεις πιλότους παρέδωσε το χειριστήριο στον δεύτερο πιλότο μόλις ένα λεπτό πριν την συντριβή.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη διαφιλονικούμενη περιοχή Αμπιέι στα σύνορα μεταξύ του βορείου και του μελλοντικού νοτίου Σουδάν, αναφέρουν παράγοντες από το Νότο. Η κατάσταση για τους πρόσφυγες «είναι τρομερή», υποστηρίζουν.

Οκτώ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από τον Στρατό και το Ναυτικό παρουσιάστηκαν την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη σχετικά το συνωμοτικό σχέδιο «Βαριοπούλα» που αποσκοπούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οικονομία

Ανέλπιστη μείωση σημείωσε το Μάιο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, λόγω κυρίως της πτώσης κατά 11% των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές από τις αρχές Μαΐου. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την δήλωση Τρισέ ότι η τράπεζα δεν θα βιαστεί να συνεχίσει την πολιτική περιορισμού της ρευστότητας που εγκαινίασε τον περασμένο μήνα, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης των επιτοκίων του ευρώ από την ΕΚΤ.

To πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο έχουν στηρίξει η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν προβλέπει αναδιάρθρωση ή αναδιάταξη του χρέους της, δήλωσε με έμφαση ο υπηρεσιακός επικεφαλής του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκυ, τη στιγμή που πληθαίνουν οι φήμες ότι η ΕΕ δρομολογεί αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση. Νέο όχι σε οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης και από Γαλλία διά στόματος Σαρκοζί. Την αντίθεση του επανέλαβε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζ.Τρισέ ο οποίος επιμένει στη πιστή τήρηση του προγράμματος αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο.

Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις αλλά πάντως με θετικό πρόσημο έκλεισε την Παρασκευή η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου