Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2011

Ελλάδα

Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 20.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος (η προσέλευση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας. Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 άτομα και στην Πάτρα τουλάχιστον 7.500 πολίτες. Ανάλογες συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων Ελλήνων» (indignados griegos) πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την 38η επέτειο από το Κίνημα του Ναυτικού, το Μάιο του 1973, τίμησε η Πολιτεία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο αντιτορπιλικό Βέλος (Μουσείο Αντιδιδακτορικού Αγώνα) στο Αλσος Ναυτικής Παράδοσης.

«Αν ο λαός υποκύψει, θα τα χάσει όλα. Όταν κάνεις πίσω, οι εκβιαστές αποθρασύνονται» υπογράμμισε από τη Λάρισα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τόνισε ότι «οι Έλληνες δεν είναι κοιμισμένοι, αλλά είναι παραπλανημένοι».

Κλειστή είναι από τις 6 το απόγευμα η οδός Χαλκοκονδύλη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΗ, λόγω της συγκέντρωσης της ΓΕΝΟΠ με αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ματαιώσουν την τελευταία στιγμή δύο ασκήσεις εγείρει ερωτήματα, προσφέροντας έδαφος σε διάφορες φήμες γύρω από του λόγους που οδήγησαν τους στρατηγούς στην κίνηση αυτή.

Κόσμος

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέψευσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τον θάνατο ενός γιου του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, του Σάιφ αλ Άραμπ, ο οποίος θεωρείται ότι έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια που άφησε το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το Μιζούρι και ιδίως την πόλη Τζόπλιν. Οι νεκροί, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση έφτασαν τους 122 και οι τραυματίες τους 750.

Το δικαστήριο που θα αποφανθεί για την ενοχή του Λι Λάφνερ για το μακελειό με έξι νεκρούς σε πολιτική συγκέντρωση στην Αριζόνα τον Ιανουάριο, έκρινε πως η κατάσταση της ψυχολογικής του υγείας δεν του επιτρέπει να παραστεί στη διαδικασία. Ο 22χρονος κατηγορούμενος, που είχε ξεσπάσει νωρίτερα ενώπιον του δικαστήριου, θα παραμείνει υπό κράτηση και θα τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση για πέντε εβδομάδες.

Η Αίγυπτος θα ανοίξει μόνιμα από το Σάββατο το συνοριακό πέρασμα της Ράφα που οδηγεί στη Λωρίδα της Γάζας, αίροντας τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Η κίνηση αναμένεται ότι θα χαλαρώσει κάπως τον ασφυκτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Στην ηγετική θέση των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη διεθνή κοινότητα, παρά την ανάδυση νέων δυνάμεων που αναλαμβάνουν ευθύνες, αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Η συμμαχία μας θα παραμείνει για την επίτευξη του στόχου για ένα αιώνα που θα είναι περισσότερο ειρηνικός, με περισσότερη ευημερία και δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Οικονομία
Η Fitch υποβάθμισε καλυμμένες ομολογίες της Alpha Bank, της Eurobank EFG, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τις τοποθέτησε και υπό παρακολούθηση για περαιτέρω υποβάθμιση (Rating Watch Negative).

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ την Τετάρτη, με τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών να συμβάλλουν στο θετικό κλίμα. Χαμηλότερα το ευρώ έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, με την ισοτιμία με το δολάριο να βρίσκεται το βράδυ στα 1,4075 δολ.

Η Πορτογαλία εισέπραξε την Τετάρτη την πρώτη δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ εκ μέρους του ΔΝΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως επιβεβαίωσε η Λισσαβόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου