Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η Εθνική Ελλάδος στη Νέα Υόρκη για φιλικό με το Εκουαδόρ στις 7 Ιουνίου

«Ανοιχτή» η προπόνηση της Εθνικής στη Νέα Υόρκη


Σάββατο, 28 Μαΐου, 2011
Περίπου 10 μέρες έμειναν για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής στο Citi Field με την Εθνική Εκουαδόρ στην Νέα Υόρκη (στις 7 Ιουνίου στις 20.00 ώρα Ν. Υόρκης) και η ανυπομονησία των ομογενών για την άφιξη της «αγαπημένης όλων των Ελλήνων» χτυπάει ...κόκκινο. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζοντας από ...πρώτο χέρι από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έλαβε από ομογενείς έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας από την ώρα που θα αναχωρήσε από το Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και την επιστροφή της αλλά πρώτα απ’ όλους στους Ελληνες ομογενείς. Ετσι και πριν από την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας το πρόγραμμα της Εθνικής γνωστοποιείται στους ομογενείς της Νέας Υόρκης και της Αμερικής. Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνουμε το γνωστό, ότι το «πρόγραμμά της είναι πιεσμένο».
Η αποστολή της Εθνικής ομάδας για το φιλικό με το Εκουαδόρ θα αναχωρήσει την επομένη του αγώνα με την Μάλτα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Την Κυριακή (5 Ιουνίου) το μεσημέρι λοιπόν η ελληνική ομάδα θα πατήσει Νέα Υόρκη και θα διαμείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Central Park της Νέας Υόρκης.
Την Δευτέρα (6 Ιουνίου) το απόγευμα (6.00 ώρα Νέας Υόρκης) η Εθνική Ελλάδας θα κάνει την πρώτη της και τελευταία προ του αγώνα προπόνησή της στο γήπεδο του Randall’s Island. Παραδοσιακά όλες οι προπονήσεις παραμονή κάποιου αγώνα (είτε φιλικού, είτε για τελικό …Μουντιάλ) σε όλες τις εθνικές ή συλλογικές ομάδες είναι «κλειστές» για φιλάθλους, όμως αυτό το ταξίδι είναι ιδιαίτερο για την Εθνική Ελλάδας. Καταρχήν η παρουσία της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη είναι πολύ δυναμική και οι Ελληνες περιμένουν πάρα πολλά χρόνια να δουν γαλανόλευκη φανέλα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άριστα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. «Μακάρι να μπορούσαμε κάτι περισσότερο αλλά το πρόγραμμα είναι πολύ …στενό» μας είπαν μέσα από την ΕΠΟ και μας αποκάλυψαν ότι με τη σύμφωνη γνώμη και του Φερνάντο Σάντος που κατανοεί τι εστία ελληνική Ομογένεια «η προπόνηση της Δευτέρας το απόγευμα, για τη Νέα Υόρκη, θα είναι ανοιχτή για τους ομογενείς και μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τους διεθνείς».
Δύο ώρες αργότερα (20.00 ώρα Ν. Υόρκης) από την προπόνηση είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στο Citi Field, ενώ η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει από την Νέα Υόρκη, την επομένη του αγώνα το μεσημέρι (8 Ιουνίου, 16.25).
Στο διάστημα που θα βρίσκεται η Εθνική ομάδα στις ΗΠΑ για το φιλικό παιχνίδι με το Εκουαδόρ μαζί με τους διεθνείς θα προπονηθεί ο 24χρονος ομογενής Τζορτζ Τζόν που αγωνίζεται στην ομάδα του Ντάλας. Ο κεντρικός αμυντικός έχει δηλώσει την επιθυμία του να φορέσει τα χρώματα της Εθνικής. Τον ομογενή παίκτη έχει ήδη δει το επιτελείο του Φερνάντο Σάντος και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγάλει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός τα δικά του συμπεράσματα.
Αντίθετα στην αποστολή για τη Νέα Υόρκη δεν θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης που έλαβε σχετική άδεια να μην ταξιδέψει.
Χθες ο κ. Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τους αγώνες με τη Μάλτα (4/6) και το Εκουαδόρ.
Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι: Κωνσταντόπουλος, Κοτσόλης, Βύντρα, Τοροσίδης, Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Νίνης, Κονέ, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου