Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τουρκική σημαία σε εκκλησία της Σαντορίνης

Τουλάχιστον αυτό απεικονίζεται στο προκλητικό εξώφυλλο της Ολλανδικής εφημερίδας, De Pers, η οποία υποστηρίζει ότι ενόψει μια ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδα, Τούρκοι αγοραστές θα θελήσουν να επενδύσουν στη χώρα μας.   Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, αντί για τον παραδοσιακό σταυρό στην κορυφή μιας εκκλησίας της Σαντορίνης, εμφανίζεται η τουρκική σημαία.
Στο δημοσίευμα δε, γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τον συντάκτη του άρθου να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικ Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.
Επιχειρηματίες από την Τουρκία, ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και ακόμα και σύνολο νησιών, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, Eva Ludemann.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, απάντησε άμεσα και απέστειλε επιστολή στη συγκεκριμένη εφημερίδα, με την οποία επισήμανε ότι το σχετικό δημοσίευμα είναι υβριστικό καθώς προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης.
Το δημοσίευμα, όπως τόνισε, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα.
"Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε. Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας", κατέληξε.

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου