Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, Τρίτη, 24 Μαϊου, 2011

Γενική Συνέλευση απόψε στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας και απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου. Πρέπει να υπάρξει γενική συμμετοχή των Σωματείων με ιδέες, σκέψεις και προ πάντων ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή για καλύτερες ημέρες στην οργανωμένη ομογένεια. Η Ομοσπονδία δεν είναι “εξωραϊστικός σύλλογος” αλλά δευτεροβάθμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει κάθε δικαίωμα να προοδεύσει αλλά και να διεκδικήσει δεδομένου ότι μεταξύ των άλλων είναι και πολιτιστικός οργανισμός και φορέας σύσφιξης των σχέσεων. Αφήστε τις κουζίνες και τα “καφενεία” και ασχοληθείτε με την ομογένεια σοβαρά. Γνώμη έχουν όλοι, έργο θέλουμε.  


Από ότι μαθαίνουμε φροντιστήριο θα κάνουν στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Lynn Massachusetts!!! Από ότι φαίνεται έμεινε ”επανεξεταστέα” και θα της κάνουν φροντιστήριο άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής πως να μαζεύουν χρήματα από το κόσμο! Αυτό γράφουν σε επιστολή που εστάλη στην κοινότητα από ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής!!!  Κύριε βάλε το χέρι σου γιατί θα “ξετροχιαστούμε”.

Προχθές περάσαμε τους 30,000 αναγνώστες. Καλά διαβάσατε, τριάντα χιλιάδες έφτασε ο αριθμός που μπαίνει στην ιστοσελίδα μας. Εάν ρίξουμε μία ματιά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή οποιαδήποτε ώρα θα δούμε χιλιάδες στην ιστοσελίδα μας, ενώ παίρνουμε από 300 με 500 μηνύματα την ημέρα, γνωστούς και άγνωστους, από διάφορα μέρη του κόσμου. Η ιστοσελίδα μας είναι μία ελεύθερη και ανεξάρτητη “φωνή” που πρωταρχικός της σκοπός είναι η επικοινωνία.  Αναγνώστες από κοντά και από μακριά.  Ακόμα και από χώρες με λίγο σχετικά Ελληνισμό όπως η Ινδία, η Κορέα και η Ταϋλάνδη.  Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τη συμπαράσταση.  Δεν είμαστε φερέφωνο και ούτε έχουμε πάρει ούτε ένα δολάριο από κανένα. Στείλτε μας ότι νέα έχετε στο paneliakos@gmail.com Γίνετε ανταποκριτές από κάθε γωνιά του κόσμου με θέματα του Ελληνισμού, θέματα που ενδιαφέρουν.

Tα είπε με το όνομά τους ο πρώην υπουργός Πάνος Καμένος και μπράβο του. Τόσα χρόνια κρύβοντε πίσω από το δάκτυλό τους και... καλά περνάνε. Μόλις μίλησε ο κ. Καμένος τους “έθιξε” λένε. Ρε άστους να λένε. Και που λένε τι έγινε; Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό και γενικά όλα τα κλιμάκια της ηγεσίας σε όλους τους κλάδους γιατί από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά είναι οι περισσότερες ηγεσίες στις υπηρεσίες!

Την Παρασκευή το βράδυ τρώγοντας με ένα καινούργιο φίλο σε ένα παλιό Ελληνικό εστιατόριο στα βόρεια προάστια πιάσαμε συζήτηση για τον Ελληνισμό, την ομογένεια στην Αμερική, την Ελλάδα. Είναι ένας μετρημένος άνθρωπος από αυτούς που έχουν γνώμη και κρίση γιατί πέρα από τις πανεπιστημιακές του γνώσεις έχει ζήσει το κόσμο μέσα από το εμπόριο, τις επιχειρήσεις και τα ταξίδια, με την συμμετοχή του στις ομογενειακές οργανώσεις. Έχουν δει πολλά τα μάτια του και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά του. Μιλώντας έφτασε η συζήτηση στην κοινότητα του Λυνν, στην Ομοσπονδία στους Συλλόγους μας. Το σήμερα, μα πάνω από όλα το αύριο είναι αυτό που συζητήσαμε πιο πολύ που δεν φαίνεται ευοίωνο για την οργανωμένη ομογένεια. Εάν δεν γίνει δουλειά με προοπτική και σε βάθος το τέλος πλησιάζει.

Όπως ξέρουμε την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου γίνεται νηστεία. Έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό δεν ισχύει για όλες τις ενορίες αφού κατά την περίοδο αυτή γίνονται παζάρια και φεστιβάλ με αρνιά στη σούβλα, σουβλάκια και γλέντια. Ευχόμαστε να μη γίνει αυτό κι εφέτος. Όσο για “να εξοικονομήσουμε τα χρήματα για τα έξοδα για την εκκλησία”... ας γίνει το πανηγύρι μετά το Δεκαπενταύγουστο. Δεν ευθύνονται μόνο “τα Αμερικανάκια” αλλά και οι διοικήσεις και οι εκκλησιαστικές αρχές.

Ωραία η εκδήλωση που οργάνωσε η κοινότητα του Καθεδρικού Βοστώνης την περασμένη Πέμπτη αλλά και το θέμα ήταν πολύ καλό. Πέραν όμως από την εκδήλωση η ουσία είναι να “πλησιάσουμε” την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Βοστώνης που για τον Α ή το Β λόγο έχει “επιλέξει" να κρατηθεί μακρυά από την οργανωμένη ομογένεια. Γιατί έχει κρατηθεί μακρυά; Αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα που θέλει πολύ συζήτηση και υπάρχουν και ευθύνες, μεγάλες ευθύνες γιατί οι μορφωμένοι έχουν γνώμη, κάνουν ερωτήσεις, θέλουν αποτελεσματικότητα.   Δεν περνάει το "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι".

Μαθαίνουμε ότι εάν η Ελλάδα δεν πάρει την 5η δόση από το δάνειο των 110 δις ευρώ δεν θα έχει να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις από την 1η Ιουλίου!!! Οπότε θα γίνει “της Ελλάδας”.   Όσο για τους ηγέτες έχουν έτοιμες τις βαλίτσες για να λακίσουν. Εάν πάρουν την 5η δόση μη νομίσετε ότι τα πράγματα θα γίνουν ρόδινα, απλά μία μπουκάλα οξυγόνου είναι. Απλώς θα δοθεί μία παράταση για μερικούς μήνες.

Να κοπούν οι μισθοί για τους κληρικούς κατά 50% λέει μία πρόταση των αρμοδίων στο Υπουργείο Οικονομικών. Το άλλο 50% ας το πάρουν από τους πόρους της εκκλησίας!!! Αυτό λέει το “κατά Παπακωνσταντίνου Ευαγγέλιο”. Σιγά σιγά δηλαδή θα βγάζουν και δίσκο για τη μισθοδοσία!


Μετά το Υπουργικό βγήκε απόφαση, τελεία και παύλα. Στην Ελβετία θα πάει ο “πολλά βαρύς” αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θου Πάγκαλος. Ήρθαν λέει σε συμφωνία με την πρωθυπουργό της Ελβετίας και θα πάρει τα ονόματα όσων έχουν βγάλει χρήματα από την Ελλάδα παράνομα. Καλά που ήταν ο Πάγκαλος και οι συν αυτώ όταν τα έβγαζαν τα χρήματα έξω από τη χώρα; Ως συνήθως την πληρώνουν οι “κλεφτοκοτάδες” και αυτοί που “σηκώνουν” τράπεζες κάνουν παρέα με υπουργούς, γίνονται βουλευτές, υπουργοί. Όσο για τη συμφωνία με την ελβετίδα... μάλλον 'αερολογίες'. Ίσως το κάνουν μήπως φιλοτιμηθεί κάποιος μεγαλοκαρχαρίας και δώσει κάτι. Εκτός και εάν, ο κ. Θου Πάγκαλος πάει να πάρει τις εισπράξεις από δικές του καταθέσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου