Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2011
*   Είναι θέμα ημερών ο κυβερνητικός ανασχηματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αθήνα, ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου σκέπτεται σοβαρά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Με δεδομένο ότι ο κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλος που στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα μεταφερθεί από την Ηλεία στην Β' Αθηνών και που παραιτήθηκε πρόσφατα από Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών θα επανέλθει σε κάποια θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
*   Συνεχίστηκε και χθες για έκτη συνεχή ημέρα οι "Αγανακτισμένοι πολίτες" με χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που έχει δοθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, για διαμαρτυρία κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και των προβλημάτων του πολιτικού συστήματος. Κατσαρόλες, κουτάλες και  άλλα μαγειρικά σκεύη επιστρατεύθηκαν και έκανα θόρυβο τόσο στο Σύνταγμα στην Αθήνα όσο και σε άλλες πλατείες πόλεων στην Ελλάδα.
*   Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πήγε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας. Λένε ότι πήγε να μιλήσει για τους αλλοδαπούς που τους κυνηγάνε οι Αθηναίοι μετά από τις εγκληματικές δραστηριότητες όπου ληστεύουν, και τελευταία σκότωσαν για μία κάμερα. Και ο κ. Τσίπρας σαν ευαίσθητος άνθρωπος και "θεοσεβούμενος" πήγε να μιλήσει με τον Μακαριότατο. Δεν συμφωνούμε με τις διώξεις και τις βιαιοπραγίες εναντίον αθώων αλλοδαπών αλλά ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να ενδιαφερθεί πιο πολύ για τους Έλληνες.
*   Πολλά ήθελαν να ρωτήσουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Όπως οι Βορειοηπειρώτες που αγνοήθηκαν όταν πλησίασαν τη διοίκηση μετά το έγκλημα που έγινε στη Βόρειο Ήπειρο πριν μερικούς μήνες με θύμα Βορειοηπειρώτη. Ακόμα, για το Μακεδονικό αγνοήθηκε επιστολή πρώην προέδρου ενώ και στις δύο περιπτώσεις ούτε η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων δεν συγκαλέστηκε. Τώρα τέτοια θα λέμε; Άραγε υπήρχαν πιο σπουδαία πράγματα; Εάν αυτά τα θέματα δεν είναι σπουδαία πια είναι... το μονόλογο κουτσομπολιό;
*   Λάβαμε μία φωτογραφία από τις Θίνες Βαρθολομιού εκεί που ήταν να γίνει το ΗΛΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ αλλά με τεχνητές δυσκολίες των Ελληνικών Κυβερνήσεων και των “αδελφών” συμπατριωτών μας που ψηφίζονται και ξαναψηφίζονται χωρίς να παράγουν έργο. Τώρα θα καλέσουν τους Κατάρ (αμένους) να έρθουν να φτιάξουν ξενοδοχεία και γήπεδο γκολφ. Μετά μας λένε, “εσείς στην Αμερική είσαστε οι καλύτεροι Έλληνες”.
*   Το ένα... δύο θα γίνει το Υπουργείο Οικονομικών. Το ένα θα μαζεύει το άλλο θα χαλάει. Έτσι το θέλει η Ευρώπη. Ακόμα δεν είπαν πότε θα πρέπει να κοιμούνται στην Ελλάδα γιατί όπου νάνε οι Ευρωπαίοι θα τους κόψουν και το μεσημεριανό ύπνο. Λέτε να σιγά σιγά από το Ευρωπαίος να τους κόψουν το ευρώ.
*   Γερουλάνος: Aναλαμβάνει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις. 
Με τη διασφάλιση ενός ακόμη εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρωθούν όλες οι παλιές υποχρεώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού στα επιχορηγούμενα θέατρα και με την ανακοίνωση ενός «σχεδίου μηχανισμού στήριξης της θεατρικής τέχνης», η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου προσπαθεί να βάλει τάξη και να αλλάξει το θολό τοπίο για τις επιχορηγήσεις στο θέατρο.   «Δεν μιλάμε για χρήματα του κράτους που έρχονται να στηρίξουν μια τέχνη. Μιλάμε για χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου» ξεκαθάρισε ο υπουργός Πολιτισμού και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις. Άντε τώρα... άμα δεν έχει να φάει ο καλλιτέχνης θα “φάει” την ευθύνη του Γερουλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου