Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011


Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται το μεσημέρι της Παρασκευής (12:30) υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Το συμβούλιο πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά τις κατ' ιδίαν επαφές του Γ.Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, από τις οποίες δεν προέκυψε η επιθυμητή συναίνεση. Οι εξελίξεις, ωστόσο, είναι ραγδαίες αφού ακόμα και η 5η δόση του δανείου από το ΔΝΤ δεν θεωρείται δεδομένη, ενώ ακούγονται και φωνές «εξόδου» της Ελλάδας από το ευρώ.

* Σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή με τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Δ.Ρέππα, Εσωτερικών Γ.Ραγκούση και Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Συμμετείχαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και οι Ν.Αθανασάκης και Κ.Θέος.
* Η βροχή δεν εμπόδισε την προσέλευση «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν μέσω Facebook στα πρότυπα της Ισπανίας. Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 12.000. Εμφανίστηκαν μάλιστα και πανό που καλούν τώρα Ιταλούς και Γάλλους να... ξυπνήσουν.
* Αθώοι κρίθηκαν σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τρεις νεαροί που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το 2006. Ήταν το βράδυ του ξυλοδαρμού από αστυνομικούς του Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου. Μάρτυρας-αστυνομικός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχαν συλληφθεί «κατά λάθος»...
* Σε κρίσιμη κατάσταση με εγκεφαλική εμβολή νοσηλεύεται στην κατεχόμενη Λευκωσία ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται «σταθερή αλλά κρίσιμη».


Κόσμος
Από γιατρούς στο Βελιγράδι θα εξεταστεί ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην αρχηγός του στρατού των Σερβοβοσνίων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου που αποφασίζει για την έκδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
* Ο Λίβυος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) αυτομόλησε την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών. Ευρωπαίος διπλωμάτης αποκάλυψε πως η αποστασία του Αλ Χαντί Χαντέιμπα ήρθε ύστερα από μια περίοδο διαπραγματεύσεων. Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κ.Άστον. Στο πεδίο των συγκρούσεων, νέες ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Πέμπτης την Τρίπολη, κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι.
* Ταμείο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα δημιουργηθεί για επενδύσεις σε έργα ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας, μετά τη συμφωνία της παλαιστινιακής συμφιλίωσης, ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Μουστάφα, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
* Στο Πακιστάν βρίσκεται η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στην χώρα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε ανώτερο διπλωματικό επίπεδο, μετά την δολοφονία του Μπιν Λάντεν από Αμερικανούς κομάντο. Στόχος της επίσκεψης είναι να μειωθούν οι εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.
* Το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2012 αναμένεται να διεκδικήσει ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος θα ανακοινώσει την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα την επόμενη Πέμπτη.


Οικονομία
* Την απογοητευτική εικόνα που εμφανίζει η αγορά εργασίας, η κατάσταση στην οποία συνεχώς επιδεινώνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα του ΚΕΠΕ. Στα αποκαρδιωτικά συμπεράσματα της καταγράφει ότι το 25% των εργαζόμενων αμείβεται με τις ελάχιστες αμοιβές, ενώ ούτε αυτή δεν εξασφαλίζουν όσοι τελούν υπό καθεστώς «μαύρης εργασίας». Η μακροχρόνια ανεργία και αυτή των νέων και γυναικών παραμένει συστηματικά υψηλή παρά τους πολλούς κοινοτικούς πόρους που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου, προσθέτει η έρευνα που κρίνει αν μη τι άλλο αναποτελεσματικές τις ακολουθούμενες πολιτικές απασχόλησης.
* Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της ΕΛΒΟ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 27 εκατ. ευρώ, με στόχο να της δώσει «ένεση» για να επανακτήσει θετική καθαρή θέση, να ενεργοποιήσει παγωμένες συμβάσεις και να εκταμιεύσει ομολογιακό δάνειο 11 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αναμένεται μέσα στον Ιούνιο και θα ανεβάσει το ποσοστό του Δημοσίου στο 72,6%. Την αύξηση πρότεινε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, ενώ οι πλευρές Μυτιληναίου (με 43%) και Λαΐνόπουλου (6%) συναίνεσαν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα συμμετάσχουν.
* Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τον πάρα πολύ χαμηλό φόρο που επιβάλλει στις επιχειρήσεις παρά τις γαλλικές και γερμανικές πιέσεις, ακόμα κι αν αυτό τελικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τα επιτόκια του δανεισμού του Δουβλίνου από την ευρωζώνη, υπογράμμισε ο υπουργός των Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου