Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Μαϊου, 2011

  • Άμεση υιοθέτηση πρόσθετων παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και σχέδιο για άμεσες και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το πέρας του Υπουργικού.
  • Ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρ.Καλού, η συμβολαιογράφος κ. Αικ.Πελέκη τη Δευτέρα, κατηγορουμένη στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πελέκη υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες για τα συμβόλαια έγιναν νόμιμα.
  • Στην ίδια γραμμή με την πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, κινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, την περίοδο 1997-2007, Γιάννης Σμπώκος. Φέρεται να επανέλαβε ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και ότι ο συγκεκριμένος τύπος υποβρυχίου ήταν μονόδρομος.
  • Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της Κύπρου και με διαμορφωμένους τους συσχετισμούς, άρχισαν στα επιτελεία των κομμάτων οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  • Στη σκιά των όσων αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιούνται την Τρίτη οι κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί. 
  • .
  • Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ με αφορμή την ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς στη Θράκη, συνοδεύοντας τη σύζυγο του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν.
Κόσμος
  • Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ υπέστη καρδιακή προσβολή την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης.
  • Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Σκωτία που ήταν προγραμματισμένες για το πρωί της Τρίτης προχώρησαν αργά τη Δευτέρα η British Airways και η KLM επικαλούμενες το σύννεφο στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο που κινείται προς τα νότια.
  • Νότια κινείται το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας, μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ανακοίνωσε το Δουβλίνο, ενώ το νέφος θα έχει φτάσει στη Σκωτία μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Εκτιμάται, πάντως, ότι το νέφος δεν θα προκαλέσει τον «εφιάλτη» που είχε δημιουργήσει η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull πέρυσι τον Απρίλιο, αφήνοντας εγκλωβισμένους δεκάδες χιλιάδες επιβάτες. Ανοίγει και πάλι από 22:00 (ώρα Ελλάδας) το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας.
  • Ένοπλη αντιπαράθεση ξέσπασε στη μεθόριο του υπό απόσχιση Νοτίου Σουδάν με το βόρειο τμήμα της χώρας, με αφορμή αιματηρή συμπλοκή, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για νέο εμφύλιο πόλεμο. Η διαφιλονικούμενη πόλη Αμπιέι καταλήφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο από στρατεύματα του βορρά και έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ καταγράφονται περιστατικά λεηλασιών και δολοφονιών. Φυγή αμάχων προς το νότο.
  • Στις παραλίες και τα δημόσια πάρκα στην περιοχή της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε από τη Δευτέρα η απαγόρευση του καπνίσματος στην πόλη, μέτρο που συνοδεύτηκε από αυστηρή τήρηση των ήδη δρακόντειων περιορισμών και ρυθμίσεων για πιο υγιεινή ζωή για τους κατοίκους της πόλης.
Οικονομία
  • Μείωση συντάξεων, μείωση των συμβασιούχων και αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης στο Δημόσιο, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ περιλαμβάνουν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την εύρεση 4,8 δισ. ευρώ φέτος, όπως τις παρουσίασε ο Γ.Παπακωνσταντίνου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η τρόικα απαιτεί επιπλέον παρεμβάσεις 1,6 δισ. ευρώ, που μένει να εξειδικευτούν, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού.
  • «Ιστορικό» χαρακτήρισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ανοιχτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λήφθηκαν «δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις».
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις, τρόποι που θα ακολουθηθούν και τα ποσοστά των εταιρειών που θα διατεθούν προς πώληση παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και της πολιτικής για έξοδο από την κρίση. Πρώτα στον κατάλογο εμφανίζονται ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ την άμεση ιδιωτικοποίηση των οποίων ενέκρινε και το Υπουργικό Συμβούλιο. ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ αναφέρονται στον προγραμματισμό του 2012, ενώ τραπεζικές μετοχές θα πωληθούν το 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου