Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2011

Ελλάδα

Μετά το περιστατικό με τη σύλληψη γιατρού στο νοσοκομείο «Αττικόν» επειδή έβαλε καρκινοπαθή τελικού σταδίου σε ράντζο και όχι σε κανονική κλίνη, ένα ακόμη παρόμοιο συμβάν εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Αιτία ήταν η μήνυση γονέα για νοσηλεία του παιδιού του στον διάδρομο. Ενώ το νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία εμφανίστηκαν αστυνομικοί στους θαλάμους νοσηλείας για να ελέγξουν διευθύντρια του ΕΣΥ επειδή νοσήλευε σε ράντζο.

«Η χώρα βρίσκεται υπό συνθήκες πραγματικού οικονομικού πολέμου» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το δυσθεώρητο ύψος του δημοσίου χρέους «μάς έφερε σε κατάσταση δραστικής μείωσης της δημοσιονομικής κυριαρχίας». Όπως τόνισε ο υπουργός, η χώρα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση «ώστε να μην μετατραπεί η μείωση της δημοσιονομικής κυριαρχίας και σε μείωση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας», ζήτησε τη συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών.

Υπό κατάληψη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα γραφεία της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και εντός της ημέρας θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Καθιστική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ στην Ακτή Ξαβερίου, πραγματοποιούν από τις 22:00 της Τρίτης και έως αυτήν την ώρα αρκετοί εργαζόμενοι στον οργανισμό. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδη. «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα, Τετάρτη, και μέσα στις επόμενες τρεις μέρες όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν. Η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού ολοκληρώθηκε και τα πρώτα βασικά αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούνιο.

Κόσμος

Το κλείσιμο των αεροδρομίων στη βόρεια Γερμανία από τις 5 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων της χώρας, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Σύμφωνα με τη Eurocontrol, την Τρίτη ματαιώθηκαν 500 πτήσεις στον βρετανικό εναέριο χώρο, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέφος να μετακινηθεί σε τμήματα της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των Παλαιστινίων στο σχέδιο ειρήνευσης που παρουσίασε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «πρόκειται για την ειρήνη της παράδοσης» υπογράμμισε Παλαιστίνιος διαπραγματευτής.

Οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για το πώς θα γίνουν οι δοκιμές για τον έλεγχο της αντοχής των πυρηνικών μονάδων στις φυσικές καταστροφές και τα γεγονότα ανθρώπινης παρέμβασης.

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Η Ελβετία θεωρεί τον Άσαντ «οργανωτή και εκτελεστή της καταστολής κατά των διαδηλωτών» στη Συρία.

Το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει «οδυνηρές παραχωρήσεις» για την ειρήνη, υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ομιλία του στο Κογκρέσο, επιμένοντας όμως στη γραμμή που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα περί μη επιστροφής στα «αδύναμα σύνορα του 1967». Για μία πραγματική ειρήνη θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τμήματα της προγονικής εβραϊκής πατρίδας δήλωσε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο διαίρεσης της Ιερουσαλήμ.

Οικονομία

Η ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ή τα 8.000 ευρώ από 12.000 ευρώ και οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα θα οδηγήσουν σε νέα μείωση του εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς θα αυξηθεί η παρακράτηση του φόρου.

Μεγάλες επιβαρύνσεις προκαλούν στον µέσο οικογενειακό προϋπολογισµό η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, και των τελών κυκλοφορίας στα οχήµατα καθώς και άλλα µέτρα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι όπως η εξοµοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρµανσης και η µείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 12.000 ευρώ.

Σημαντικές αλλαγές στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δρομολογεί η κυβέρνηση, υιοθετώντας υποδείξεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην απλοποίηση, αποκέντρωση και επιτάχυνση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τους ρυθμούς απορρόφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου