Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

«Θετική» συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τους μεταφορείς

«Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συναντήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κ. Τζωρτζάτος.

Παρασκευή, 1 Oκτωβρίου, 2010
Συνάντηση με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών φορτηγών κ. Τζωρτζάτο είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.
Η συζήτηση με τον υπουργό δεν αφορούσε μόνο στο θέμα της ένταξης του επαγγέλματος στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά συνολικότερα η παρέμβασή του εκτιμάται ότι θα είναι προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά καθώς σταδιακά αρχίζουν να υπάρχουν έντονες δυσλειτουργίες σε αρκετούς κλάδους.
«Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συναντήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κ. Τζωρτζάτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεν έκανε καμία δήλωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Επετράπη διέλευση μικρής παρτίδας με ευπαθή προϊόντα στη Θεσσαλονίκη
Περίπου διακόσια κοντέινερ με φάρμακα και ευπαθή προϊόντα, επέτρεψαν να μεταφερθούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην αγορά οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών σε ένδειξη καλής θέλησης.
Στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ παραμένουν στοιβαγμένα περισσότερα από 4.000 κοντέινερ, ενώ εισαγωγείς και έμποροι συζητούν με εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών προκειμένου να τους επιτρέψουν και αύριο να «βγάλουν» από το λιμάνι και άλλη παρτίδα με κοντέινερ.
Στο μεταξύ, στις οδικούς κόμβους έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένουν σταθμευμένα τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα βυτιοφόρα, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων.

«Κλεφτοπόλεμος» με την αστυνομία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ενώ εφευρίσκουν και νέους τρόπους για να συνεχίσουν τον «κλεφτοπόλεμο» με την αστυνομία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά οδηγών φορτηγών που εκτελούν μεταφορές. Από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν καταγγελθεί περίπου 20 επιθέσεις, από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα οχήματα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεταφορέων, πάνω από 3.000 φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, χωρίς μέχρι στιγμής, σήμερα, να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Ορισμένοι ιδιοκτήτες, πάνω από 400 τον αριθμό, προκειμένου να αποφύγουν τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση με την τροπολογία που συζητείται σήμερα στη βουλή και η οποία προβλέπει ακόμη και την αφαίρεση της αδείας, έσπευσαν και έβγαλαν από τα αυτοκίνητά τους τις πινακίδες με τους αριθμούς κυκλοφορίας, για να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.
Οι μεταφορείς, πάντως βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν την ψήφιση, αργά το απόγευμα, της επίμαχης τροπολογίας και περιμένουν να δουν αν και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπει.
Την ίδια ώρα ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τονίζουν έχει ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή και η αγορά εκπέμπει SOS, ενώ πολλοί επιχειρηματίες άρχισαν να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνύσεις.
Από σήμερα, άρχισαν να εκτελούνται μεταφορές από τις Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις, οι οποίες με χθεσινή ανακοίνωσή τους διαχώρισαν τη θέση τους και κάλεσαν τα μέλη τους να επανέλθουν στην εργασία. Το μεταφορικό έργο γίνεται πλέον ομαδικά, δηλαδή συγκροτούνται κομβόι οχημάτων τα οποία μετακινούνται συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, για αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ζημιές στα οχήματά τους από μεταφορείς που παραμένουν στα μπλόκα.
Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο εκτιμάται ότι είναι συσσωρευμένα πάνω από 8.000 κοντέινερς και οι αποδέχτες τους όχι μόνο δεν μπορούν να τα παραλάβουν, αλλά πληρώνουν και επιπλέον χρήματα για την αποθήκευση και τη φύλαξή τους.

Δηλώσεις Τσβετκόφ για τα επεισόδια εις βάρος Βουλγάρων οδηγών
«Ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αλεξάντερ Τσβετκόφ συναντήθηκε σήμερα στο Πλόβντιφ με μεταφορείς, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές ως συνέπεια επιθέσεων στα αυτοκίνητα τους στην επικράτεια της Ελλάδας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.
«Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Τσβετκόφ δήλωσε, ότι ανησυχεί για τις συνεχιζόμενες ακραίες ενέργειες και επιθέσεις σε βουλγαρικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ελλάδα. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους μεταφορείς, ότι θα γίνουν όλες οι δυνατές ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος και εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι ελληνικές αρχές θα πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των βουλγαρικών νταλικών, που ταξιδεύουν μέσω της Ελλάδας» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στο φως σήμερα το απόγευμα.
Το κείμενο περιλαμβάνει επίσης τον αριθμό τηλεφώνου και την ηλεκτρονική διεύθυνση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, στην οποία μπορούν να εκφράζουν τα παράπονα τους όσοι Βούλγαροι οδηγοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.
«Τα σήματα που έλαβε το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με τα βουλγαρικά φορτηγά, που έγιναν στόχος επιθέσεων στην Ελλάδα, τέθηκαν υπόψη του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έστειλε σχετική ρηματική διακοίνωση στην ελληνική πλευρά», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Αναφορές στη συνάντηση του κ. Τσβετκόφ με τους Βούλγαρους μεταφορείς υπάρχουν και σε πολλά ηλεκτρονικά Μέσα της χώρας. Η «Plovdiv Online» σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των σωματείων των Βούλγαρων μεταφορέων, κάθε τρίτο φορτηγό αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, έχει πέσει θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα». Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις του κ. Τσβέτκοφ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βούλγαρος υπουργός θα ζητήσει συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια «ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα».
Η ηλεκτρονική εφημερίδα «Plovdivmedia» δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Βούλγαροι μεταφορείς, σε επεισόδια με Έλληνες απεργούς συναδέλφους τους που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, δύο καμένες νταλίκες, αρκετά σκασμένα λάστιχα και σπασμένα τζάμια.

«Οι οδηγοί μου ήδη δεν θέλουν να αναλαμβάνουν δρομολόγια μέσω της Ελλάδας, επειδή φοβούνται. Στην εταιρία έχουμε 640 οδηγούς. Κάθε μέρα πενήντα με εξήντα απ' αυτούς περνάνε από την Ελλάδα», αναφέρει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρίας μεταφορών του Πλόβντιβ, Ηλιάν Φίλιποφ.

ΠHΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου