Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συναγερμός στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης τα μέτρα ήταν δρακόντεια ενώ αρκετός κόσμος ταλαιπωρήθηκε από τον εξονυχιστικό έλεγχο.
«Καθαρό» αποδείχθηκε το αεροσκάφος της UPS στο διεθνές αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο ερευνήθηκε για ύποπτα δέματα από την Υεμένη, όπως δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.
Οι αμερικανικές αρχές ερεύνησαν τα εμπορικά αεροσκάφη που έφταναν στις ΗΠΑ και τα οποία μετέφεραν δέματα από την Υεμένη, μετά από τα ύποπτα δέματα που εντοπίστηκαν σε αεροδρόμιο του Λονδίνου και σε εγκαταστάσεις της FedEx, στο Ντουμπάι.
Για προληπτικούς λόγους το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από την Υεμένη και τόνισε ότι μελετά «επειγόντως» τι μέτρα θα λάβει για την ασφάλεια των φορτίων από την Υεμένη, ενώ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στην αεροπλοΐα.
Από την πλευρά τους οι αρχές της Υεμένης ξεκίνησαν έρευνα για τα ύποπτα πακέτα που -σύμφωνα με Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους -επρόκειτο να μεταφερθούν με αεροσκάφη κάργκο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είναι φυσικό να ερευνούμε αυτό το επεισόδιο και αυτούς τους ισχυρισμούς», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Anti-Defamation League, στόχος της οποίας είναι η καταπολέμηση του αντισημιτισμού και η υποστήριξη των Εβραίων σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ότι υφίσταται μια απειλή για τα εβραϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ από δέματα που έχουν ταχυδρομηθεί από τη Βρετανία, την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τα εβραϊκά ιδρύματα σε όλη τη χώρα προκειμένου να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά την αλληλογραφία τους και να επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές αμέσως αν δουν κάτι το ύποπτο.

Συνοδεία μαχητικών
Αξιωματούχος του FBI δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν ένα αεροπλάνο της Emirates από το Ντουμπάι που μεταφέρει ένα πακέτο από την Υεμένη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντυ της Νέας Υόρκης.
«Αυτό γίνεται μόνο και μόνο γιατί υπάρχει φορτίο από την Υεμένη στην πτήση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI Ρίτσαρντ Κόλκο, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή απειλή που να συνδέεται με το συγκεκριμένο φορτίο.

Το αεροσκάφος συνόδευσαν στο αεροδρόμιο μαχητικά των ΗΠΑ.
Αργά χθες το βράδυ το CNN μετέδωσε ότι από το βράδυ της Πέμπτης είχε ειδοποιηθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Σε δύο από τα πακέτα (σύνολο δώδεκα πακέτα) που βρέθηκαν λέγουν ότι υπήρχαν μηχανισμοί με ισχυρά εκρηκτικά όπου θα πυροδοτούνταν με κινητά τηλέφωνα

Πηγές: ΣΚΑΙ/CΝΝ, Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου