Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκτός «δώρου» οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Εξω από την έκτακτη ενίσχυση που θα χορηγήσει η κυβέρνηση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους την περίοδο των Χριστουγέννων μένουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, όπως προκύπτει από τις λεπτομέρειες του «δώρου» που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Το -ούτως η άλλως μικρό- βοήθημα των 100-300 ευρώ θα περιοριστεί σε περίπου 500.000 συνταξιούχους του αστικού τομέα ηλικίας 60 ετών και άνω, αφού στην κυβέρνηση έκριναν ότι οι συνταξιούχοι αγρότες δεν υπέστησαν περικοπές λόγω Μνημονίου, επομένως δεν...χρήζουν επιπλέον ενίσχυσης. «Ξέχασαν», ωστόσο, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είναι έτσι κι αλλιώς «ριγμένοι», όντας η μόνη κατηγορία που συνταξιοδοτείται καθολικά στο 65ο έτος (χωρίς εξαιρέσεις για μητέρες ή γυναίκες) και η οποία, επιπλέον, δεν λαμβάνει ΕΚΑΣ (παρά το γεγονός ότι οι συντάξεις τους είναι κάτω των 400-480 ευρώ). Και, φυσικά, οι -λίγοι- συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν πάνω από 400 ευρώ θα χάσουν- ελέω Μνημονίου- μέρος της 13ης και 14ης σύνταξης χωρίς να την αναπληρώσουν έστω και μερικώς μέσω του βοηθήματος όπως επιχειρείται να γίνει τώρα με τους χαμηλοσυνταξιούχους του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ κ.α.

Ποιοι θα πάρουν την έκτακτη ενίσχυση
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το έκτακτο βοήθημα θα μοιρασθεί ως εξής:
1) Συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 12.000 ευρώ θα λάβουν 300 ευρώ.
2) Συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα 7.000-8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ θα λάβουν 200 ευρώ.
3) Συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα 8.500-10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ θα λάβουν 100 ευρώ.
Το επίδομα θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης Ιανουαρίου από κάθε Ταμείο (εξαιρουμένου του ΟΓΑ, όπως είπαμε) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Για τους ανάπηρους δεν ισχύει όριο ηλικίας.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου