Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Φωνές στη ΝΔ για... καθαίρεση του Κ. Μητσοτάκη

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2010
Αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία απέφυγε να... καληνυχτίσει για δεύτερη φορά τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Αρχισε όμως να καλλιεργεί το έδαφος για την αποκοπή και του τελευταίου συνδέσμου που ενώνει τον πρώην πρωθυπουργό με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή το αξίωμα του επιτίμου προέδρου που εξακολουθεί να κατέχει. Το πρότεινε ήδη ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Ι. Βαρβιτσιώτης επικρίνοντας ταυτόχρονα τον κ. Μητσοτάκη για τη δεύτερη τηλεοπτική του συνέντευξη. Το υπαινίχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν ήταν τυχαία η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γ. Παπανδρέου την ίδια ημέρα. Και το υπονόησε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος , αποφεύγοντας να απαντήσει χθες σε σχετική ερώτηση, παρατηρώντας μόνο ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει αυτά που θέλει να πει».
Παρ΄ ότι στη Ρηγίλλης δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με τον κ. Μητσοτάκη, κορυφαία στελέχη της ΝΔ παρακολούθησαν με προσοχή τη συνέντευξή του προχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της διακαναλικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού. Μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί πολιτικά η στήριξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός στον κ. Παπανδρέου, αλλά ο κ. Αντ. Σαμαράς ήταν απόλυτος: «Κανένα σχόλιο».
Οι αναφορές του επιτίμου προέδρου όμως στα παρασκήνια των παραπομπών του 1989, και ιδιαίτερα η φράση του «χάρηκα όταν αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου» , προκάλεσαν την έκρηξη του κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος με γραπτή του δήλωση υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμάται ή επιλέγει να μη θυμάται ότι τον επισκέφθηκα, δύο φορές μάλιστα, για να του επισημάνω ότι θα ακολουθήσω όποια απόφαση λάβει η κυβέρνηση, πλην όμως θεωρώ ότι είναι πολιτικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν αντίθετος με την παραπομπή.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο Κ. Καραμανλής ναι μεν ουδέποτε δημοσίως αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, πλην όμως δεν προέβη σε καμία απολύτως διάψευση ότι ο ίδιος είχε διατυπώσει πως “τον τέως Πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνει ο λαός σπίτι του”, άποψη που ευρέως κυκλοφορούσε στην κοινή γνώμη».
Σχολιάζοντας εξάλλου τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον κ. Σαμαρά, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε: «Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη κατεφέρετο απ΄ αρχής μέχρι τέλους εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, έφθασε μάλιστα να πει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χωρίς μέλλον.
Διερωτώμαι πώς όλα αυτά συμβιβάζονται με τον τίτλο του επιτίμου προέδρου τον οποίο φέρει. Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί από τον τίτλο αυτόν;». «Δεν δέχομαι την κατηγορία για τον Μητσοτάκη ότι στηρίζει τον Παπανδρέου» τόνισε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πατέρα της: «Ο Μητσοτάκης στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, την οποία βαθύτατα πιστεύει ότι είναι αναγκαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου