Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία το Πρώτο Συμπόσιο/Conference στη Βοστώνη

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ
Επιτυχία είχε το Συμπόσιο που οργάνωσε η τοπική Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2010 στο ξενοδοχείο Radisson, 200 Stuart Street (Εστιατόριο 57) στη Βοστώνη.
Το συμπόσιο έγινε σε τρείς μεγάλες αίθουσες και παρά τα οργανωτικά προβλήματα η συμμετοχή του Ελληνισμού ήταν καλή.
Το γεγονός ότι πρώτη η Ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας αναγνώρισε τα προβλήματα που περνάει ο Ελληνισμός της Αμερικής, και όχι μόνο, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες Ομοσπονδίες και οργανώσεις αναγνωρίζοντας τα διάφορα προβλήματα για τα οποία εάν δεν λάβουν μέριμνα σήμερα δεν θα υπάρχει αύριο.
Το Συμπόσιο άρχισε με προσευχή από τον ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού αιδεσιμότατο Γεώργιο Δράγα ενώ το παρόν έδωσε και ο ιερατικός Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ελληνικού Ιερού Ναού Βοστώνης πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Κλεόπας Στρογγύλης.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ελένη Βιδάλη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ορφανίδη. Ενώ ο κ. Δημήτριος Τσούμπανος, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο ιστορικό της οργάνωσης.

Συντονιστής του Συμποσίου ήταν ο Ελληνικής καταγωγής Perry Constas ειδικός για συμπόσια και συνέδρια.
Στη συνέχεια έγιναν τέσσερες συνδριάσεις ως εξής:

Α’ 10:45π.μ – 12:00 μ.μ Presidents Forum με συντονιστή τον Δικηγόρο κ. Δημήτρη Ιωαννίδη
Β’ 10:45 π.μ. – 12 μ.μ. Role of the Federation με συντονιστή τον κ. Βασίλειο Καυκάς, Πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.
Γ’ 12:15μ.μ. -1:30 μ.μ. Strengthening our Societies με συντονιστή τον καθηγητή Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Παράσχο
Δ’ 12:15μ.μ. -1:30 μ.μ. Youth Opportunities με συντονιστή τον κ. Εμμανουήλ Σηφάκη.

Σε όλες τις συνεδριάσεις η συμμετοχή και ο συντονισμός ήταν κάτι πρωτοφανές για τα χρονικά της Ομοσπονδίας που ήταν παραδείγματα προς μίμηση αφού τα θέματα, οι τοποθετήσεις, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις ήταν υψηλών προδιαγραφών και αυτό μόνο του είναι επιτυχία.

Μετά τα 4 φόρουμ ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό. Κατόπιν έγινε απολογισμός από τους συντονιστές, και κάθε φόρουμ έβγαλε πορίσματα τα οποία έγιναν εισηγήσεις στην ολομέλεια.

Συγκεκριμένα:
1) Να γίνει αναθεώρηση των άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας για να συμπεριλαμβάνονται κι άλλοι οργανισμοί και ομάδες με ειδικές δυνατότητες (επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων, νεολαίοι κλπ).
2) Αναδιοργάνωση του κορμού της Ομοσπονδίας όπου με καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία να επιτυγχάνεται ο σκοπός και να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή.
3) Τρόποι για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας.
4) Εκδηλώσεις πέραν των μέχρι τώρα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή όλου του Ελληνισμού.
5) Η δημιουργία “THINK TΑNK” με χρονοδιάγραμμα για αποτελεσματική συνεργασία.
6) Η καλύτερη και αποτελεσματική επικοινωνία τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
7) Η Δημιουργία Μόνιμης Στέγης και Γραμματείας για την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους της.
8) Συμμετοχή της Νεολαίας, όλης της Νεολαίας, είτε είναι σε οργανωμένους συλλόγους είτε όχι.
Και άλλα.

Το Συμπόσιο τελείωσε στην ώρα του και μόνο χαμόγελα έβλεπες σε όσους συμμετείχαν. Οι “σειρήνες” που κινδυνολογούσαν και αποθάρρυναν την οργανωτική επιτροπή δεν βγήκαν αληθινές αφού το Συμπόσιο είχε επιτυχία.

Τώρα απομένει οι εισηγήσεις και οι προτάσεις να υλοποιηθούν σε κάποιο χρονικό διάστημα στο εγγύς μέλλον διαφορετικά ο κόπος και ο χρόνος θα πάει χαμένος. Ομολογουμένως ήταν μία πολύ καλή εκδήλωση η οποία καλύφθηκε και από την ημερήσια εφημερίδα της Αμερικής ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ δια μέσου του κ. Θεόδωρου Καλμούκου.
Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Δημήτριος Χατζής. Εάν υλοποιηθούν οι εισηγήσεις-προτάσεις το μέλλον του Ελληνισμού είναι καλό. Προτρέπουμε την Ομοσπονδία και όλους τους Οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να επανέλθουν στις ρίζες και να κοιτάξουν τη νεολαία. Να υλοποιήσουν τα προγράμματα για το καλό του Ελληνισμού και να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου