Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Βελτιώνουν την αξιοπιστία τους οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2010 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»). Οι άνθρωποι αγοράζουν αυτοκίνητα με βάση διάφορα κριτήρια. Η φήμη, όμως, που έχει κάθε αυτοκίνητο ως προς την αξιοπιστία του είναι ένα στοιχείο που ενδιαφέρει κάθε επίδοξο αγοραστή.

Για το λόγο αυτό η έρευνα που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα για την αξιοπιστία των νέων αυτοκινήτων από την «Consumer Reports» θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία τόσο στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, όσο και σε άλλες μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα προέρχονται από ασιατικές εταιρείες, όπως η Toyota και η Honda.

Η «Consumer Reports» αναφέρει ότι έλαβε υπόψη της στοιχεία από 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα που ανήκουν σε συνδρομητές της στη δική της ιστοσελίδα. Με βάση, έως ένα βαθμό, την αξιοπιστία του οχήματος τα τελευταία τρία χρόνια, η έρευνα προέβλεψε πόσο καλά θα πάει το εν λόγω μοντέλο μέσα στο 2011.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα νέα δεν ήταν και τόσο άσχημα για τους τρεις του Ντιτρόιτ. Η Ford και η General Motors κατάφεραν να βελτιώσουν την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους και να ξεφύγουν από τις μαύρες ημέρες των δεκαετιών του 1980 και του 1990. Σε ορισμένους τομείς μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταδεικνύει η έρευνα, τα αυτοκίνητα αυτά είναι ισάξια, ή ακόμα και καλύτερα, των ασιατικών εταιρειών.

Τα τελευταία μοντέλα της General Motors, όπως το Chevrolet Equinox και το Buick LaCrosse έχουν υψηλό δείκτη αξιοπιστίας για το 2011, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την έρευνα της Consumer Reports.

Ως προς τη Ford, το μοντέλο της Fusion καταφέρνει να εμφανίζεται ως πιο αξιόπιστο στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων έναντι του Camry της Τoyota, του Αccord της Honda, του Αltima της Νissan και το Σonata της Hyundai.

Σε γενικές γραμμές η Ford εμφανίζεται ως η πιο αξιόπιστη εταιρεία μεταξύ των τριών του Ντιτρόιτ.

<Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να χάσει κανείς τη φήμη του. Απαιτούνται, όμως, πέντε με δέκα χρόνια για να την ξαναχτίσεις> είναι μεταξύ άλλων τα λόγια του Ντέιβιντ Τσάμπιον ο οποίος είναι στέλεχος της Consumer Reports. συνέχισε εξάλλου ο ίδιος.

Για την τρίτη μεγάλη εταιρεία του Ντιτρόιτ, την Chrysler, το ταξίδι προς την αξιοπιστία φαίνεται να είναι ακόμα μακρύ.

Ως προς την Toyota, η οποία πέρυσι είχε μια δύσκολη χρονιά με συνεχείς ανακλήσεις μοντέλων της, είχε το όνομα της να φθείρεται. Ωστόσο, το μοντέλο της, Scion βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, ως προς την αξιοπιστία του.

Η εν λόγω έρευνα επεφύλαξε και δυσάρεστες εκπλήξεις για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας που παράγουν πολυτελή αυτοκίνητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η BMW βρέθηκε στην 23η θέση (σε σύνολο 27 εταιρειών) και το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι αυτού του είδους οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία για να παράγουν γρήγορα οχήματα που θα καίνε λιγότερα καύσιμα και θα μολύνουν λιγότερο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου