Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τουλάχιστον 25 νεκροί από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία


27/10/2010
05:51 Τελευταία Ενημέρωση 05:51 27/10/2010



προηγούμενο 1 από 1επόμενο

________________________________________

Διαφημίσεις Google

Hotel in Bogota

10 minutes away from the Airport & 5 from the US Embassy. Book Now!

www.HotelesAr.com/Bogota

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν όταν το Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εξερράγη στην Ιάβα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας και μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Metro TV, χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονταν από την περιοχή με αυτοκίνητα και φορτηγά μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε μια ημέρα αφότου οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής στο ύψιστο. Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός οι κάτοικοι, οι περισσότεροι με μάσκες, μεταφέρονται από φορτηγά με τα παρμπρίζ καλυμμένα από την ηφαιστειακή τέφρα. Πολλοί αρνούνταν, πριν την έκρηξη, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
"Αυτή είναι η αρχική φάση της έκρηξης", δήλωσε ο Σουμπάντριο, επικεφαλής του Κέντρου Ηφαιστειακής Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Έρευνας στη Γιογκιακάρτα.
Το Metro TV ανέφερε ότι 16 απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του Μπα Μαριτζάν, που ήταν γνωστός ως "ο φύλακας του όρους" και είχε αρνηθεί να εκκενώσει την περιοχή. Αξιωματούχοι στα νοσοκομεία Σαρτζίτο και Πάντι Νουγκρόχο στην πόλη Γιογκιακάρτα επιβεβαίωσαν ότι υποδέχθηκαν 12 σορούς ενώ παρέχουν φροντίδες σε 40 τραυματίες.
Η Διαδικτυακή ειδησεογραφική Ινδονησιακή υπηρεσία Vivanews.com επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι απεσταλμένος της δημοσιογράφος. Ενώ ένα βρέφος τριών μηνών εξέπνευσε καθώς διακομιζόταν στο νοσοκομείο Μουντιλάν στην περιοχή Μαγκελάνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχο που εξέφρασε το φόβο πως ο απολογισμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara μετέδωσε ότι η ηφαιστειακή στάχτη έφτασε ως μια περιοχή που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα του Όρους Μεράπι.
Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Μεράπι, σε ύψος 2.968 μ., είχε εκραγεί προηγουμένως το 2006, στοιχίζοντας 2 ανθρώπινες ζωές, και το 1994, κοστίζοντας 66 θανάτους. Η πιο πολύνεκρη έκρηξή του είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου