Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Κάτω τα χέρια από τα ΚΑΠΗ»

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2010
Κάτω τα χέρια από τα ΚΑΠΗ, ήταν η αντίδραση του επίσηµου ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου να περισταλούν οι δραστηριότητές τους για λόγους λιτότητας.
Ο κ. Προβόπουλος µετά τη δηµοσιοποίηση της έκθεσής του για την οικονοµία δέχτηκε αυστηρή κριτική από τον γραµµατέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιµάκη, ενώ σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις του τραπεζίτη πήρε και η κυβέρνηση διευκρινίζοντας ότι «όσα αναφέρονται στην έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος δεν αποτελούν θέση της κυβέρνησης».

«Διανοητικές ασκήσεις»
Ο κ. Καρχιµάκης, αποφεύγοντας να αναφέρει καν το όνοµα του κ. Προβόπουλου, σχολίασε την πρόταση για περικοπή των εξόδων στα ΚΑΠΗ: «Είµαι βέβαιος ότι τέτοιες προτάσεις αποτελούν απλώς κάποιες διανοητικές ασκήσεις. Οι κύριοι της Τραπέζης της Ελλάδος θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι µετά την ψήφιση του “Καλλικράτη”, τα ΚΑΠΗ και η Βοήθεια στο Σπίτι δεν καταργούνται». Είναι προφανές ότι η εισήγηση Προβόπουλου ενεργοποίησε τα κοινωνικά ανακλαστικά του κυβερνώντος κόµµατος: «Το µεγάλο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, µέρος του οποίου ήταν τα ΚΑΠΗ, δεν πρόκειται να ακυρωθεί από οποιονδήποτε. Τα ΚΑΠΗ θα συνεχίσουν να λειτουργούν, γι’ αυτό δεν υπάρχει ούτε µπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αµφιβολία, ειδικά και µε την ψήφιση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου του “Καλλικράτη”», πρόσθεσε ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας τις προτάσεις Προβόπουλου για τα ΚΑΠΗ εξηγούσε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει πώς βλέπει την καθηµερινότητα του πολίτη, υπενθυµίζοντας ότι τα ΚΑΠΗ δηµιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. «Εµείς ήµασταν αυτοί που δώσαµε βάση στην τρίτη ηλικία και φυσικά το κοινωνικό κράτος εδραιώθηκε επί ΠΑΣΟΚ και µέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες εµείς το προασπιζόµαστε».

«Υπάρχουν και ανακρίβειες»
Αιχµές για το περιεχόµενο της έκθεσης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος άσκησε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος λέγοντας πως ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας ο κ. Προβόπουλος έχει το δικαίωµα να καταθέτει τις δικές του προτάσεις, αλλά δεν σηµαίνει ότι πρέπει να συµφωνεί κανείς ή ότι είναι οι πιο σωστές για όλα τα θέµατα. Υπάρχουν και ανακρίβειες σε ορισµένα σηµεία της έκθεσης ή θέµατα µε τα οποία εµείς δεν συµφωνούµε».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, Βούλα Κεχαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου