Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τίμησαν τους πεσόντες στην Χαβαρόβρυση

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2010
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συμμετοχή δεκάδων πολιτών τιμήθηκε χθες το πρωί στην Χαβαρόβρυση Αμαλιάδας η μνήμη των πεσόντων της ομώνυμης μάχης.
Προηγήθηκε τρισάγιο στο εικονοστάσι – Ηρώο που έχει δημιουργηθεί από τους συγγενείς των 32 πεσόντων, από τον εφημέριο Χαβαρίου π. Διονύσιο Ράλλη, ενώ ανάγνωση των ονομάτων των Ηρώων έγινε από τον φιλόλογο και Γραμματέα του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Γεώργιο Κουρκούτα.
Σύντομη αναφορά στο χρονικό και τη σημασία της θυσίας στην Χαβαρόβρυση τον Οκτώβριο του 1947 έγινε από τον ιατρό κ. Διονύσιο Δρακόπουλο, τον τέως πρόεδρο των Καλαβρυτινών Ν. Ηλείας κ. Τάκη Γιαννακόπουλο, τον συγγενή των θυμάτων κ. Θεόδωρο Παπανικολόπουλο από το Αίγιο και τον πρόεδρο των Απανταχού Χαβαραίων κ. Θεόδωρο Μπούρα.
Στεφάνι στην μνήμη του αδελφού της Ιωάννη κατέθεσε η κα. Βασιλική Καραλή, και η οικογένεια του υπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.
Οι παρουσίες
Ανάμεσα στους πολίτες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1974 κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, ο πρόεδρος Παλαιμάχων Κορέας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, ο πρόεδρος του των Aπανταχού Χαβαραίων κ. Θεόδωρος Μπούρας, ο εκπρόσωπος των Αποστράτων Αστυνομίας Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Κορδαλής, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Σταμάτης Πυλαρινός, ο τ. Υποδιοικητή του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών κ. Νίκος Κατσαμπέρης, ο λογοτέχνης κ. Νώντας Κωνσταντόπουλος, ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία κ. Παναγιώτης Καρλάυτης, ο αντιδήμαρχος Πηνείας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γεώργιος Νικολόπουλος, ο τέως Κοινοτάρχης Οινόης κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Διαμαντής Καρασούλας και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο τέως Κοινοτάρχης Κεραμυδιάς κ. Τέλης Ανδριόπουλος, ο Σμήναρχος εν αποστρατεία κ. Γεώργιος Θανασάς, ο αδελφός του πεσόντος Νικολάου Σεμπέκου κ. Γεώργιος Σεμπέκος κ.α.

Και στον Ήρωα της Κύπρου
Ακολούθως η Επιτροπή Μνήμης Χαβαρόβρυσης με πρωτοβουλία του ιατρού κ. Διονυσίου Δρακόπουλου μετέβη στο μνημείο του πεσόντος του 1974 Ανδρέα Αναστασόπουλου στο Χάβαρι όπου κατετέθη στεφάνι από τον συμπολεμιστή του στην Κύπρο κ. Αθανάσιο Δασκόπουλο που μίλησε για το νόημα του αγώνα και τις θυσίες των ηρώων στην Κύπρο και ιδιαίτερα των Ηλείων πεσόντων στις μάχες εναντίον του Αττίλα.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, S.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου