Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σφραγίζουν τα ελληνικά σύνορα µε κοινοτικούς φρουρούς

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2010
«ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ» είναι η χθεσινή απόφαση της Κοµισιόν να ανταποκριθεί θετικά – και να αποφασίσει οριστικά εντός πέντε ηµερών – στο ελληνικό αίτηµα για τοποθέτηση κοινοτικών συνοριακών φρουρών στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειµένου να ανακοπεί το κύµα των εκατοντάδων λαθροµεταναστών που επιχειρούν καθηµερινά να εισέλθουν στην Ε.Ε. µέσω του ελληνικού εδάφους.
Αφενός η Ενωση επιχειρεί να δείξει ότι µπορεί να διαχειριστεί κρίσεις στον χώρο της και διαθέτει τη λεγόµενη «κοινοτική αλληλεγγύη», όρο τον οποίο χρησιµοποίησε κατ’ επανάληψη και ο εκπρόσωπος της Κοµισιόν. Αφετέρου η Αθήνα, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά µετά τη σύστασή του τον µηχανισµό ταχείας παρέµβασης για την προστασία των συνόρων, κατέστησε σαφές ότι τα σύνορά της είναι και σύνορα της Ε.Ε., αλλά και ότι η προστασία τους είναι υπόθεση ολόκληρης της Ενωσης.

Η αρµόδια επίτροπος κ. Μάλστροµ που επισκέφθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες µε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ανταποκρίθηκε θετικά στο ελληνικό αίτηµα για την εγκατάσταση ευρωπαϊκής δύναµης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και, κυρίως, στα 12,5 χλµ. γύρω από την πόλη της Ορεστιάδας.
Σε πέντε µέρες
Η επίσηµη απόφαση θα ληφθεί εντός πέντε ηµερών από την υπηρεσία Frontex, τρεις δυνάµεις της οποίας φυλάσσουν ήδη τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας (σ.σ. και έχουν δεχθεί συχνά απειλές από τουρκικά αεροσκάφη). Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, µάλιστα, η πίεση στα χερσαία σύνορα έχει αυξηθεί λόγω της αποτελεσµατικότητας στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
Ο εκπρόσωπος της Κοµισιόν είπε πως είναι νωρίς ακόµη να ανακοινωθεί πόσοι άντρες θα σταλούν και πότε, αλλά θα εξαρτηθεί σε µεγάλο βαθµό από τη συνεισφορά των κρατών και από τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν. Γνωστοποίησε ακόµη ότι στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου µε την Τουρκία έχουν καθοριστεί οι όροι επανεισδοχής και η σχετική απόφαση εκκρεµεί στο Συµβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύµφωνα µε τον εκπρόσωπο, η Ελλάδα λαµβάνει επαρκή οικονοµική βοήθεια για την αντιµετώπιση των συνεπειών της λαθροµετανάστευσης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου