Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εμμένει στο δίλημμα των εκλογών

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»
Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει βήμα πίσω από τις δηλώσεις του στη διακαναλική
αγωμάρα του ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή στις κάλπες
Αποφασισμένος να επιμείνει στο δίλημμα των πρόωρων εθνικών εκλογών που απηύθυνε στους πολίτες με τη διακαναλική συνέντευξή του, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και στους κόλπους του κόμματός του.Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει, με αφορμή τις αυτοδιοικητικες εκλογές, να σταματήσει τη σταθερή πορεία της χώρας προς τη σωτήρια, εξυπηρετώντας αδιαφανή συμφέροντα.
Έχουμε χρέος, είπε ο κ. Παπανδρέου, να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών και αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει τη πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας αυτό θα γίνει.
"Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" κατέληξε.
"Xωρίς σταθερότητα ανεβαίνουν τα spreads"«Είναι αυτονόητο και ευνόητο ότι όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, θα υπάρχει και άνοδος στα spreads», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την ανοδική κίνηση των spreads μετά τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.«Αυτό που κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, είναι να διαφυλάσσουμε αυτή τη σταθερότητα μέσα από μεγάλους κόπους και θυσίες», πρόσθεσε. Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και να σταθεί άξια των περιστάσεων «ώστε να μην υπάρξει αστάθεια στη χώρα».
«Δυστυχώς κάποιοι νοσταλγούν το παρελθόν και δεν θέλουν να αλλάξει κάτι στον τόπο», τόνισε. Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι αυτοί που αποθέωσαν την αναξιοκρατία, τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, που φωνάζουν ανεύθυνα δήθεν κατά του Μνημονίου και υπόσχονται μαγικές φόρμουλες για το μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο».
Διερωτήθηκε μάλιστα εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το «θάρρος» να πει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με προμετωπίδα κατά του Μνημονίου και να αναλύσει τις «μαγικές» λύσεις για μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο. «Εμείς βάλαμε σε μια βάση το τι σημαίνουν οι εκλογές αυτές για μας, πόσο μεγάλη σπουδαιότητα έχουν και ως αυτοδιοικητικό γεγονός και για την πορεία της χώρας μας, ειδικά σε αυτή την περίσταση και φυσικά δεν έχουμε καμία επίσημη εκδήλωση, ούτε από την τρόικα, ούτε από το ΔΝΤ για να μπορούμε να το σχολιάσουμε». Στις εκλογές το μήνυμα στέλνει ο ελληνικός λαός και ο πρωθυπουργός εκβιάζει με τις πρόωρες εκλογές, δήλωσαν την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις περιφέρειες Αττικής Βασίλης Κικίλιας και Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.
Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι το θέμα του μνημονίου δεν το έφερε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ο ελληνικός λαός και απλά ο πρόεδρος της ΝΔ το ανέδειξε. Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θα τον ψηφίσει γιατί θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αντίθετος στο μνημόνιο. Από την πλευρά του, ο κ. Δράκος δήλωσε για το μνημόνιο ότι «εμείς έχουμε μια ομάδα καθαρά αυτοδιοικητική ομάδα που αγωνίζεται για τα αιτήματα της ανάπτυξης της περιφέρειας, όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει και τα πολιτικά προβλήματα»

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου