Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το μέλλον της Ομογένειας θα εξεταστεί στο συνέδριο της Παναρκαδικής

Το μέλλον του Ελληνισμού, αλλά και της Ομογένειας, με τη μετεξέλιξη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, θα είναι το θέμα ιδιαίτερης σημασίας που θα εξεταστεί κατά το 70ό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την επόμενη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή στη Νέα Υόρκη. Το φετινό συνέδριο, οργανώνεται από το μητρικό τμήμα «Γέρος του Μωριά» και το τμήμα «Επαρχία Κυνουρίας» και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza Hotel-La Guardia». Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής, Δημήτρης Φίλιος, τόνισε ότι κατά το φετινό συνέδριο θα συζητηθούν πάρα πολύ σημαντικά θέματα, πέρα από τα συνήθη. «Το ερώτημα είναι μήπως ο Ελληνισμός πρέπει να βρει κάποιες άλλες μορφές οργάνωσης;», είπε. Στο θέμα αυτό θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, Δρ. Μεζίτης, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο τέως πρόεδρος της Παναρκαδικής, Δρ. Πάνος Ευαγγέλου και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Δρ. Δημήτριος Κόκκινος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» και κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας της Παναρκαδικής.
Κατά το επίσημο δείπνο, το βράδυ της Παρασκευής, στο «Terrace on the Park» βασικό τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος (βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»). Θα τιμηθούν, επίσης, οι: Νικόλαος Μπούρας (βραβείο «Παναγιώτης Σέκερης»), Γιώργος Σταυρόπουλος (βραβείο «Αρκάς της Χρονιάς» από το «Γέρο του Μωριά») και Παναγιώτης Μαρνέρης (βραβείο «Αρκαδικής Αριστείας» από το Σύλλογο Επαρχίας Κυνουρίας).Θα επιδοθούν, εξάλλου, και τρεις υποτροφίες του «Γέρου του Μωριά». Το Σάββατο θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της Παναρκαδικής, ενώ θα επιδοθούν και τιμητικές πλακέτες σε συγγενείς των αειμνήστων Ειρήνης Λαδά, Αναστασίου Στασινού και Τάκη Νικολόπουλου.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, που είναι και πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, προέβλεψε επιτυχία του Συνεδρίου. «Πρέπει να δείξουμε αυτές τις δύσκολες μέρες ομοψυχία και φρόνημα και να δώσουμε μήνυμα και κατεύθυνση στην Ομογένεια, ενώ πρέπει να τονώσουμε το φρόνημα των ομογενών», τόνισε. Είπε ακόμα ότι κατά το Συνέδριο θα εξεταστεί το μέλλον του Ελληνισμού.
Ο Δρ. Μεζίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη ένωσης του Ελληνισμού, ιδιαίτερα της Ομογένειας, ενώ, παράλληλα, «πρέπει να δώσουμε νέα πνοή και φλόγα στη νέα γενιά». Ο ίδιος θα μιλήσει για την οργάνωση της Ομογένειας. «Οι νεολαίες όλων των οργανώσεων της Παναρκαδικής πρέπει να ενωθούν και να υποστηριχτούν από τους μεγαλύτερους», τόνισε.
Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, είπε ότι θα υποβληθεί έκθεση - μνημόνιο. «Η Παναρκαδική, είναι ένας φορέας που έχει μεγάλη ιστορία, βλέπει μπροστά και παίζει μεγάλο ρόλο στην ένωση του Ελληνισμού», κατέληξε ο Δρ. Μεζίτης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Του Σταύρου Μαρμαρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου