Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«Αβάντα» Αβραμόπουλου από τον Πύργο


Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2010
Δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ομιλία του Δ. Αβραμόπουλου στα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πύργο.
«Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Αχιλλεόπουλο και όλους όσους πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται μια ομάδα μάχης η οποία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, ώστε... ...ο νέος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης να είναι στα χέρια άξιων ανθρώπων».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την ώρα επίσκεψη στον Πύργο στα πλαίσια της εξόρμησης του κόμματός του ενόψει των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, παρουσία των βουλευτών Γιώργου Κοντογιάννη και Κώστα Τζαβάρα, του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Παπαδημητρίου και άλλων. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:
«Το δικό μας μήνυμα απευθύνεται προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το πού ήσαν και το πού ανήκουν σήμερα με βάση την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Είμαστε μια παράταξη που έχει ανοίξει πλέον τις πόρτες της προς ολόκληρη πλέον την ελληνική κοινωνία. Με ξεκάθαρη ταυτότητα, όπως αυτή καθορίστηκε από το τελευταίο μας συνέδριο και με άξονά της την εθνική και κοινωνική ενότητα. Δεν βλέπουμε απέναντί μας ούτε εχθρούς, ούτε αντιπάλους, αλλά πολίτες οι οποίοι τo ίδιο υποφέρουν και αγωνιούν και θέλουν να ελπίζουν».
Μετέφερε ακόμη τον θερμό χαιρετισμό του προέδρου Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνία τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει καμιά γωνιά της Ελλάδας χωρίς να μεταφέρει το μήνυμά της για τις εκλογές αυτές. «Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, μεταφέρετε αυτά τα μηνύματα στην κοινωνία, πείτε στους έλληνες πολίτες ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προσφέρουμε χρήσιμες υπηρεσίες για την κοινωνία και όλοι να συνταχθούν με τις δικές μας δυνάμεις, πέρα και πάνω από τις διαφορές που μας χώριζαν μέχρι τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ηλεία προσφέρεται για μεγάλες πολιτικές»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος και για την Ηλεία, τονίζοντας: «Αναρωτιέμαι, καθώς βρίσκομαι στην Ηλεία, γιατί αυτός ο τόπος που βρίσκεται στο κέντρο των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων που αφορούσαν στην Ελλάδα και όχι μονάχα στην Πελοπόννησο, τις τελευταίες δεκαετίες δυστυχώς δεν έτυχε της προσοχής της πολιτείας, από την άλλη μεριά όμως, οι ίδιοι παράγοντες του νομού δεν μαζεύτηκαν γύρω από ένα τραπέζι να συνεννοηθούν για το ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου.
Προσφέρεται για μεγάλες πολιτικές ο νομός Ηλείας. Αυτό το όραμα για την περιοχή συμπυκνώνεται στις προτάσεις που καταθέτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Πρέπει όλοι οι Ηλείοι να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων τομών, των μεγάλων έργων, χρειάζεται όμως πρώτα συνεννόηση, έτσι ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε τα «θέλω» μας για το αύριο του τόπου, να ξέρουμε δηλαδή προς τα πού πρέπει να πάμε. Μέχρι τώρα, όλα γίνονταν, δυστυχώς, κάτω από μια μίζερη προσέγγιση.
Ήρθε και το κακό, πριν από δύο χρόνια, που έχει αφήσει ακόμα ανεξίτηλα τα σημάδια του και είναι νωπές οι αναμνήσεις από τις πυρκαγιές που χτύπησαν την περιοχή. Πολλές απ’ αυτές τις πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Ευθύνεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό η Πολιτεία, από την άλλη μεριά όμως, ήρθε η ώρα όλα αυτά να τα θεραπεύσουμε, με αγάπη για τον τόπο, με ευαισθησία αλλά και με προοπτική, την οποία έρχεται να δώσει η ΝΔ για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τα στελέχη της ΝΔ ότι μπάντα θα βρίσκεται στο πλευρό της Ηλείας όπως έπραττε πάντα κατά το παρελθόν. Αυτή την ώρα ο κ. Αβραμόπουλος επισκέπτεται το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και ακολούθως θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, για να αναχωρήσει κατόπιν για την Ζάκυνθο.

Πηγή: Ηλεία Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου