Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στο Μικροσκόπιο & Έξω από τα Δόντια

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2010

Τσιμουδιά δεν έβγαλαν οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για τις καταγγελίες που έγιναν στο Conference το περασμένο Σάββατο ότι η επικοινωνία με τα Σωματεία είναι ελλιπής ενώ η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας δεν είναι updated. Είναι όμως κάτι που ΠΡΕΠΕΙ γίνει αμέσως.  Εθελοντισμός, ναι, αλλά για να πάμε μπροστά πρέπει να γίνει καλύτερη δουλειά.


* Έχουμε και μερικούς τύπους γραφικούς, ευτυχώς ελάχιστους, που ζουν στο κόσμο τους. Ναι δυστυχώς! Αφού στο παρελθόν πήρε το μικρόφωνο στο GALA χωρίς να είναι στο πρόγραμμα, μετά αποκάλεσε τους εθελοντές ομογενείς αντιπροσώπους των Συλλόγων και τη σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας “ρατσιστές” κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.  Προχθές αποκάλεσε τους πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας “Δικτάτορες”. Καλό θα είναι το Σωματείο του να τον μαζέψει. Γιατί θα ζητήσουμε την διαγραφή του.

* Καθυστερημένος κατά μισή ώρα και “λίγος” όπως πάντα ο Γενικός Πρόξενος στο Conference! Εάν είναι οι διπλωμάτες καριέρας της Γενέτειρας έτσι τότε έχουμε τεράστιο πρόβλημα.


* Μουρμουρητά ακούστηκαν όταν ο αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη αγνόησε τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κλεόπα και δεν τον κάλεσε να κάνουν μαζί την προσευχή. Δεν γνωρίζουμε το πρωτόκολλο αλλά συνήθως προσκαλούνται να συμμετάσχουν και οι παρόντες κληρικοί.

* Ο Δημήτρης Χατζής θα ήταν ο ποιό ευτυχισμένος άνθρωπος το Σάββατο το βράδυ. Μαζί του και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου/Conference. Κι αυτό γιατί μετά από τόση μεγάλη δυσκολία, και δικαιολογίες να μη γίνει αυτή η εκδήλωση, τελικά εστέφθη με επιτυχία. Τώρα βέβαια θα τρέξουν να πάρουν πολλοί παράσημα. Δρυός πεσούσης πας ανήρ (ή γυνή) ξυλεύεται!

* Στο Συμπόσιο ακούστηκαν πολλά και σοβαρά πράγματα και όσοι/όσες δεν ήσαν παρόν έχασαν μοναδική ευκαιρία γιατί ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τις συνήθεις συναντήσεις. Το γεγονός ότι κοντά 100 αντιπρόσωποι έδωσαν δυναμικό παρόν αυτό και από μόνο του είναι επιτυχία. Με λίγη συμπαράσταση ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν πολλαπλάσιος.

* Στις αναφορές και τοποθετήσεις που έγιναν αυτό της ετήσιας παρέλασης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη. Οι Σύλλογοι, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και οι Εθελοντές ξημεροβραδιάζονται για να έχει επιτυχία η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και άλλοι παίρνουν τα παράσημα και αποκομίζουν όφελος. Γι αυτό ας κοιτάξει το Δ.Σ της Ομοσπονδίας και η Γενική Συνέλευση να διορθώσει κάποια πράγματα γιατί εάν συνεχιστεί αυτό το τέλος της παρέλασης της Βοστώνης πλησιάζει!  Γεγονός ότι στην άτυπη ψηφοφορία το ΝΑΙ υπέρ της παρέλασης ήταν ισχνό. Αυτό λέει πολλά. Πάρα πολλά.


* Όταν ο επαγγελματίας πολιτικός τα βάζει με Εθελοντή Ομογενή και τον πηγαίνει στο Δικαστήριο αυτό για εμάς είναι ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ. Μάθαμε ότι ένας πολιτικός της Βόρειας Ελλάδος που είναι και στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τους Απόδημους (έχουμε πει πολλές φορές ότι ο όρος αυτός δεν αρμόζει, ΑΠΟΔΗΜΟΣ είναι και αυτός που έχει πεθάνει, εκτός και εάν μας θεωρούν ήδη νεκρούς). Λοιπόν ο “λεβέντης” αυτός πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας έκανε μήνυση στον πρώην Ύπατο Πρόεδρο της Παμακεδωνικής Ομοσπονδίας κ. Πάνο Σπηλιάκο για εξύβριση. Και τον άλλο μήνα είναι να γίνει δίκη στην Ελλάδα. Καλούμε τον κύριο Σαμαρά να μαζέψει τον κ. Χ. Γιατί εάν δεν τον μαζέψει θα μιλήσει η Ομογένεια. Οι Εθελοντές και λάθος να κάνουν πρέπει να συγχωρούνται. Ιδιαίτερα από τους πολιτικούς που πληρώνονται. Ακούσατε κύριε Χ;
Δεν συμφωνούμε πάντα με τις θέσεις του κ. Σπηλιάκου αλλά είναι ένας καλός Έλληνας Πατριώτης από αυτούς που τους έχει ανάγκη η Ελλάδα.

* Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για την Ελληνική οικονομία. Οι book makers ποντάρουν στο χρόνο που θα πάρει για να κηρύξει η Ελλάδα πτώχευση. Αντί να λένε οι πολιτικοί της οκάς ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την Γενέτειρα να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη και να εργαστούν για την Ελλάδα.


* Μάθαμε ότι ο Πρόεδρος του Πανηλειακού της Νέας Υόρκης, κ. Ηλίας Δημητρόπουλος, τα βρόντηξε στο Νομάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα. “Μας λέτε ψέματα, μας έχετε γεμίσει ψέματα εσείς οι πολιτικοί” μάθαμε ότι είπε ο από το Brooklyn της Νέας Υόρκης και εκ Πέρσαινας ορμώμενος Πρόεδρος του Πανηλειακού. Πέστα Μπάρμπα Λία. Αλλά στου κουφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.


* Αρκετοί οργανισμοί μας στέλνουν μηνύματα για διάφορες εκδηλώσεις. Εμείς τις καταχωρούμε πάντα δωρεάν. Γίνεται όμως ένα λάθος. Ένα πολύ μεγάλο λάθος. Όχι μόνο δεν λένε ένα απλό ευχαριστώ αλλά δεν γράφουν δύο λέξεις μετά την εκδήλωση για το πώς πήγαν. Δημόσιες Σχέσεις παρακαλώ. Εκεί χωλαίνουν οι οργανισμοί μας πάρα πολύ.


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου