Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Βενετία» η Κυλλήνη!


Τρείς ώρες σφοδρής βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να μετατραπεί το κέντρο της πόλης της Κυλλήνης σε… «Βενετία». Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και ορμητικούς χείμαρρους με αποτέλεσμα, να πλημμυρίσουν όλα τα καταστήματα γύρω από την κεντρική πλατεία της Κυλλήνης. Μάλιστα η στάθμη του νερού μέσα στα καταστήματα, ξεπέρασε ακόμα και τους 20 πόντους.
Μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα η Κυλλήνη δεν είχε συνέλθει ακόμα, με τους δρόμους να παραμένουν γεμάτοι λάσπη και τους καταστηματάρχες να σκουπίζουν ακόμα τα νερά από τα καταστήματά τους!
«Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια» είπε στην εφ. «Πατρίς» η ιδιοκτήτρια καφετέριας στην Κυλλήνη κα. Κατερίνα Τσήκα και συνέχισε: «Η στάθμη του νερού μέσα στο μαγαζί ξεπέρασε τους 20 πόντους. Τόσο πολύ που τα νερά μπήκαν μέσα στο τζάκι. Το πρόβλημα της Κυλλήνης είναι γνωστό και κάθε χρόνο, σε μια μεγάλη βροχόπτωση γίνεται το ίδιο. Λύση όμως δεν βλέπουμε».
Ένας ακόμα καταστηματάρχης της Κυλλήνης, ο κ. Γεώργιος Βόσσος είπε: «Τα νερά της βροχής ήταν πάρα πολλά τα στιγμή που κάποια φρεάτια ήταν ακόμα ακαθάριστα, ενώ χρειάζονται και άλλοι αγωγοί. Το νερό μέσα στο μαγαζί μου κόντεψε να φτάσει το ένα μέτρο. Οι ζημιές ήταν πολλές και στα ψυγεία και σε συσκευές και σε εμπορεύματα που δεν προλάβαμε να βγάλουμε για να τα σώσουμε. Μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τα νερά από το μαγαζί».
Σε «νησί» μετατράπηκε το κατάστημα της κας. Άννας Ροζάκη, στην παραλία της Κυλλήνης, αφού τα νερά την απέκλεισαν και δεν μπορούσε καν να βγει από το εστιατόριό της.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η κα. Ροζάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να πληρώσω τα τέλη που μου ζητά ο δήμος. Έγινε ένα έργο και ολόκληρο ποτάμι το μετέτρεψαν σε ρυάκι. Τα νερά πλημμυρίζουν κάθε φορά το μαγαζί μου. Με την καταιγίδα αυτή, τα νερά έφτασαν μέχρι την παραλία και την έφαγαν. Πρέπει να γίνει κάποιο έργο και εδώ στην παραλία, να μην μας έχουν σαν να είμαστε υποβαθισμένη περιοχή».

Άμεση η ανταπόκριση
Όλο σχεδόν το βράδυ ο δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης Γεώργιος Μπούρμπουλας, μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους έμειναν στον δρόμο, προσπαθώντας να ανοίξουν όσο γινόταν τους αγωγούς και τα φρεάτια για να φύγουν τα νερά.
Οι εργασίες αυτές συνεχίστηκαν και μέχρι το μεσημέρι, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο του Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα που βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή, όσο και του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου