Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αγριεύει η Πολιτική στις ΗΠΑ

Πέμπτη, Οκτώβριος 28, 2010 Το ποσό που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ξεπερνά κάθε άλλη αναμέτρηση και πλησιάζει πλέον τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν σχετικοί οργανισμοί, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία της αναμέτρησης.
Όπως σημειώνει ομάδα παρακολούθησης των προεκλογικών δαπανών, την οποία επικαλείται το BBC, για κάθε έδρα την οποία διεκδικούν οι υποψήφιοι οι δαπάνες φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.
Σε σχέση με το 2008 μάλιστα, και τα έσοδα από τις χορηγίες των ψηφοφόρων αλλά και τα έξοδα των υποψηφίων μόνο για τη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι αυξημένα κατά 30% και 54% αντίστοιχα και θα ξεπεράσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την ίδια ώρα, ενόψει των κακών αποτελεσμάτων που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις (αν και όλα είναι ακόμα ανοιχτά στα δύο σώματα και τις πολιτείες), οι Δημοκρατικοί εντείνουν τις προσπάθειες να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να ανακτήσουν δυνάμεις σε κρίσιμες πολιτείες.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον επισκέφτηκε το Ιλινόι λίγο πριν την άφιξη εκεί και του Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο. Στόχος η υποστήριξη του Άλεξ Γιαννούλια για την έδρα στη Γερουσία και της Πατ Κιν για την επανεκλογή της ως κυβερνήτριας.
Εντωμεταξύ, η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας και μία από τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος του Τσαγιού, Σάρα Πέιλιν, επέστρεψε στην πολιτεία της για να στηρίξει τον υποψήφιο για τη Γερουσία Τζο Μίλερ.
Δημοσκοπήσεις, όπως αναφέρει το CNN, φέρνουν τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίζουν 50-60 έδρες στη Βουλή, ίσως και περισσότερες, σε κάθε περίπτωση πάντως πάνω από το όριο των 39 που χρειάζονται για να έχουν τον έλεγχο του σώματος. Σε ό,τι αφορά τη Γερουσία, σύμφωνα με το Real Clear Politics οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν 49 έδρες και οι Ρεπουμπλικάνοι 45 ενώ για άλλες έξι –αυτές που θα κρίνουν την τελική ισορροπία– οι αναμετρήσεις είναι ακόμα αμφίρροπες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου