Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Απορρίφθηκε η αίτηση αναβολής του Τόλη

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχέση με τη φορολογική δίκη του

Απέρριψε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του κ. Τόλη Βοσκόπουλου (φωτογραφία) για αναβολή της φορολογικής δίκης του λόγω σοβαρής ασθένειάς του και αλλαγής δικηγόρου. Ο δικηγόρος του λαϊκού συνθέτη και τραγουδιστή ζήτησε αναβολή της εκδίκασης και των επτά φορολογικών υποθέσεων, επικαλούμενος ότι ο εντολέας του τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς, είναι σοβαρά άρρωστος και νοσηλεύεται κατ΄ οίκον εξαιτίας κολπικής μαρμαρυγής. Επιπροσθέτως επικαλέστηκε ότι ο κ. Βοσκόπουλος την τελευταία στιγμή άλλαξε δικηγόρο και πριν από δύο ημέρες ανατέθηκε η υπόθεση σε εκείνον, με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη εικόνα της δικογραφίας.
Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου δεν συναίνεσε στην αναβολή, ενώ ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Ι. Γράβαρης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας που να δικαιολογεί το αίτημα, γι΄ αυτό και τελικά απορρίφθηκε. Ο κ. Γράβαρης πρότεινε να απορριφθούν, ως απαράδεκτοι, όλοι οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο Βοσκόπουλος στις αιτήσεις αναίρεσης κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που επικύρωσαν την επιβολή των προστίμων και των προσαυξήσεων. Ο συνήγορος του κ. Βοσκόπουλου αντέτεινε ότι δεν είναι νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός και καταλογισμός που έκανε η Εφορία, καθώς δεν τηρήθηκαν και οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 20 που προβλέπουν την ακρόαση του φορολογου μένου πριν από την επιβολή των κυρώσεων.
Ο δικηγόρος του Δημοσίου επεσήμανε ότι είναι σωστά θεμελιωμένες οι εφετειακές αποφάσεις, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της νύχτας δεν έχουν έντονη φορολογική συνείδηση και κατά κανόνα δεν μεριμνούν για τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη υπογράμμισε ότι από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεών του και ειδικά των καταθέσεων της πρώην συζύγου του κυρίας Τζούλιας Παπαδημητρίου (1991-1995) προκύπτουν τα μη δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Βοσκόπουλου. Το Δημόσιο διεκδικεί από τον τραγουδιστή το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν λόγω φοροδιαφυγής από τη μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών κτλ. κατά την τριετία 1993-1996. Πρέπει να επισημανθεί ότι πριν από λίγες ημέρες στο Πρωτοδικείο Αθηνών επρόκειτο να εκδικαστεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης του κ. Βοσκόπουλου, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου 2011, καθώς επικαλέστηκε ότι θα υπαχθεί στο καθεστώς της περαίωσης που προβλέπει μείωση ως και 95% των προσαυξήσεων.

TO BHMA, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου