Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κενυάτες οι τρεις πρώτοι στον κλασικό Μαραθώνιο

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2010
Με επιτυχία και συγκίνηση έλαβε χώρα την Κυριακή ο -επετειακός- κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Σπουδαία κούρσα έκανε ο Κενυάτης Ραϊμόν Μπετ και πήρε με διαφορά την πρώτη θέση.


Ρεκόρ αγώνα για τον Κενυάτη νικητή

Σπουδαία κούρσα έκανε ο Κενυάτης Ραϊμόν Μπετ και πήρε με διαφορά την πρώτη θέση στον Κλασσικό μαραθώνιο πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ αγώνων με χρόνο 2.12.40. «Είμαι κατενθουσιασμένος . Είναι ο πρώτος μου αγώνας στην κλασσική διαδρομή και κατόρθωσα όχι μόνο να πάρω την πρώτη θέση, αλλά και ννα κάνω ρεκόρ αγώνα. Η ζέστη δεν μου επέτρεψε να πετύχω ένα καλύτερο χρόνο. Ελπίζω του χρόνου να επιστρέψω για να κάνω ένα καλύτερο ρεκόρ διαδρομής». Δεύτερος ήταν ο Τζόναθαν Κιπκορίρ από την Κένυα κι αυτός με χρόνο 2.12.40 και τρίτος ο συμπατριώτης τους Έντουϊν Κιμουτάι με 2.15.21.

Πρώτος Έλληνας (15ος στην γενική ) και νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 2.20.48, ενώ δεύτερος (και 18ος στην γενική) ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2.21.44 και τρίτος (24ος) ο Κώστας Πούλιος με 2.25.19.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Λιθουανή Ντραζντακάιντε που τερμάτισε 42η με χρόνο 2.31.06, δεύτερη η Ρωσίδα Γκλοκ με 2.33.51 και τρίτη η Ουκρανή Στάνκο με 2.38.5

Πρώτη ελληνίδα και πανελληνιονίκης η Κωνσταντίνα Κεφαλά της ΑΕΚ που τερμάτισε πέμπτη στη γενική με χρόνο 2.40.36, δεύτερη(και 9η στη γενική) η Καριμάλη του Ιλισού με 2.44.58 και τρίτη (10η) η Γαζέα της ΑΓΕ Ζακύνθου με 2.47.10 .

"Στο μέλλον να γιορτάσουμε όχι σε τόσο δύσκολους καιρούς", είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Δείτε αποκλειστικά videos).

Ο αττικός ουρανός έκανε το χατίρι στους 8.000 και πλέον δρομείς που έδωσαν δυναμικό "παρών" στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ., όλα κύλησαν ομαλά και οι πάντες χάρηκαν τον αγώνα.

Μαζί τους στη γραμμή εκκίνησης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο έλαβαν θέσεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός ΥΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του χώρου της πολιτικής, αθλητισμού, των τεχνών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Τα βλέμματα και το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε η ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρούστρια Μαρία Μενούνος. «Είναι φανταστική η ατμόσφαιρα σε αυτή τη διοργάνωση 2500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα. Ελπίζω στο μέλλον να γιορτάσουμε όχι σε τόσο δύσκολους καιρούς για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.
Δείτε κι άλλα αποκλειστικά videos από το Μαραθώνιο εδώ.Την πρώτη θέση στα 5χλμ. κατέλαβε ο Χριστόφορος Μερούσης του Πανελληνίου με 15.27, δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 15.56 και τρίτος ο Γιάννης Ζερβάκης με 16.07. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μιχαήλοβα του Πανελληνίου με 19.42 δεύτερη η Κολοβού με 19.55 και τρίτη η Ραφτοπούλου με 20.30.
Στα δέκα χιλιόμετρα όπου αγωνίστηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου την πρώτη θέση κατέλαβε ο Θεοδόσης Καλδής με 32.33, δεύτερος ήταν ο Νίκος Καμπιτάκης με 34.37 και τρίτος ο Κώστας Μπαλαγιάννης με 34.50.

Όλοι χάρηκαν τη γιορτή
Έμπλεοι χαράς ήταν οι δρομείς που τερμάτισαν πρώτοι. Ο Θεοδόσης Καλδής ανέφερε: «Αισθάνομαι τέλεια. Θεωρούσα ότι μπορώ να είμαι ανάμεσα στους νικητές και το πέτυχα. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα και μοναδική η εμπειρία». Ο Νίκος Καμπιτάκης από τον ΟΦΗ σημείωσε: «Αισθάνομαι εκπληκτικά, που μετά τις αλλεπάλληλες νίκες μου στον Βενιζέλειο Δρόμο, ήμουν δεύτερος στον επετειακό αγώνα των 10 χλμ. Με μία ανεπανάληπτη συμμετοχή και συναισθήματα που δεν είχα ποτέ αισθανθεί στον αθλητισμό».
Περίπου μία ώρα χρειάστηκε ο πρωθυπουργός για να τρέξει τον δρόμο των 10.000 μέτρων όπου πήρε μέρος. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου τερμάτισε σε 1 ωρα 3 λεπτά και 29 δεύτερα (πέρασε τα 5χλμ. σε 34.18) για να καταλάβει τελικά την 1594 θέση στον αγώνα σε σύνολο 2.241 ανδρών δρομέων που αγωνίστηκαν. Στην κατηγορία (55-59) βάση της ηλικίας του (είναι 58 ετών ) τερμάτισε στην 65η θέση ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν του επιφυλάχτηκε και ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή αφού την στιγμή που περνούσε τον τερματισμό ακούστηκαν αρκετές αποδοκιμασίες.Ίδια συναισθήματα κι από τους νικητές στα 5 χλμ. «Μεγάλη γιορτή, υπέροχος αγώνας. Θα θέλαμε να είμαστε στο Μαραθώνιο, αλλά είμαστε μικροί ακόμη. Θα το κάνουμε. Είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος σε αυτή τη γιορτή», δήλωσε ο Χριστόφορος Μερούσης. Ο Γιάννης Ζερβάκης πρόσθεσε: «Πολύ καλός αγώνας. Ήθελα να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο, αλλά δεν είχα κάνει τόσο καλή προετοιμασία. Θέλω να λάβω μέρος στον Μαραθώνιο που είναι κορυφαίο αγώνισμα». Ο Κωνσταντίνος Δρόσος είχε λάβει μέρος και πέρυσι: «Και πέρυσι ήμουν δεύτερος. Δούλεψα πολύ για αυτή την κούρσα και είμαι ευχαριστημένος με τον χρόνο».
Οι γυναίκες αποτέλεσαν και πάλι ένα ξεχωριστό κομμάτι για τους δρόμους αντοχής. Η νικήτρια στα 5χλμ Βαλεντίνα Μιχαήλοβα ανέφερε: «Ήταν μια καλή κούρσα. Με βοήθησαν οι συναθλήτριες μου να κρατήσω έναν καλό ρυθμό. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα». Η Βίκυ Κολοβού απέστρεψε στην Αθήνα και σημείωσε: «Αν και έχω αποσυρθεί από τον αθλητισμό εδώ και οκτώ χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο από τη Γερμανία. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Είναι μια ωραία εμπειρία». Η Ξανθή Ραυτοπούλου εξήγησε: «Έτρεξα περισσότερο για τη συμμετοχή, διότι πέρυσι είχα ένα ατύχημα. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πάρω την τρίτη θέση. Δεν το περίμενα».

Πηγή: Κόντρα, Νίκος Γκομώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου