Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Το κίνημα των UFO γνωρίζει υπερφυσική ανάπτυξ

  Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 2024

Οι πιστεύοντες βγαίνουν από τη σκιά μετά τις ακροάσεις στο Κογκρέσο: «Δεν είμαστε πλέον οι τύποι με τα καπέλα από αλουμινόχαρτο»

Στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ λειτουργεί παράρτημα της μεγαλύτερης αμερικανικής ομάδας που ερευνά την ύπαρξη UFO. Για πολλά χρόνια το παράρτημα αυτό ερευνούσε την εξωγήινη ζωή μένοντας στις σκιά. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή σχεδόν κανείς δεν ερχόταν ποτέ σε συναντήσεις που γίνονταν σε ένα υπόγειο των προαστίων, λίγο πιο έξω από το Χάρτφορντ.

Οι καιροί όμως αλλάζουν. Σήμερα οι τάξεις του Mutual UFO Network (Mufon) του Κονέκτικατ έχουν πυκνώσει, και από 6 μέλη που είχαν αρχικά, τώρα αριθμούν σχεδόν 100, ενώ οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται στο φως της μέρας. Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα δεκάδες μέλη του Mufon στριμώχνονται στα επενδεδυμένα από κόκκινο βινύλιο σεπαρέ της πιτσαρίας AD στην πόλη του Γουίνζορ Λοκς και περνούν ώρες συζητώντας για ιπτάμενους δίσκους πάνω από γενναίες μερίδες μακαρονάδας με κόκκινη σάλτσα και χορταστικά σάντουιτς.

Η ομάδα συχνά φιλοξενεί κάποιον ομιλητή στον πίσω χώρο της πιτσαρίας που φωτίζεται από φωσφωρίζουσες λάμπες νέον. Ο ομιλητής κάνει κάποια παρουσίαση και στη συνέχεια σχολιάζεται οπτικοακουστικό υλικό από πρόσφατες παρατηρήσεις UFO, που προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη του καταστήματος – εκεί όπου τα Σάββατα προβάλλονται οι αγώνες της ομάδας ράγκμπι του Πίτσμπουργκ. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου AD, η οικογένεια DeLeo, δεν πιστεύουν στους εξωγήινους αλλά φιλοξενούν την ομάδα εδώ και έξι χρόνια, έχουν συμφωνήσει να πουλιούνται εκεί τα μπλουζάκια της και επιτρέπουν στο παράρτημα να παρατηρεί τον ουρανό από το πάρκινγκ της τις νύχτες του καλοκαιριού.

Ο Ντάικ Σπίαρ ο νεότερος, ένας 88χρονος δικηγόρος διαζυγίων, είναι ο άνθρωπος που συνήθως φιλοξενούσε τέτοιες συναντήσεις στο υπόγειό του. Γεννημένος μέσα στη Μεγάλη Ύφεση του Μεσοπολέμου, ο Σπίαρ ανήκει σε μια γενιά που δεν είχε την πολυτέλεια να μιλά δημόσια για εξωγήινους και UFO χωρίς να τους κρεμούν την ταμπέλα του παλαβού.

Πιστεύει στα UFO από τότε που ήταν παιδί στα 1947, όταν άκουσε στο ραδιόφωνο για έναν «ιπτάμενο δίσκο» που συνετρίβη στο Ρόσγουελ. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που κατέπεσε, αλλά το περιστατικό εξελίχθηκε σε ένα ολόκληρο πλέγμα θεωριών συνωμοσίας. Το 1984 ο Σπίαρ ισχυρίζεται ότι είδε ένα αιωρούμενο σκάφος στο μέγεθος ενός Μπόινγκ 727 κοντά στο Μπριούστερ της Νέας Υόρκης και για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δεν ένιωθε ότι μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα για αυτό.

«Παλιά, όταν βρισκόμουν συχνά στα δικαστήρια, δοκίμασα να συζητήσω τις απόψεις μου για τα UFO με άλλους δικηγόρους και επαγγελματίες, αλλά δεν ήταν δεκτικοί», λέει ο Σπίαρ. «Σήμερα, ωστόσο, μπορείς να μιλήσεις σχεδόν στον οποιονδήποτε για τα UFO».

Ο άνθρωπος έχει κάποιο δίκιο. Πιθανότατα δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή για να πιστεύεις στους εξωγήινους από τη σημερινή. Αυτό κυρίως επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2020 παραδέχθηκε αθόρυβα ότι αρκετοί πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είχαν επαφή με «απροσδιόριστα εναέρια φαινόμενα» (unidentified aerial phenomenaUAP), ενώ πετούσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ομοσπονδιακοί έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο και είπαν πως ακόμη δεν είχαν ιδέα ποιος τα πιλοτάριζε ή από που προέρχονταν.

Το 2022 ακολούθησε το Κογκρέσο, που διεξήγαγε μια ακρόαση για τα UAP, την πρώτη του έρευνα για ιπτάμενους δίσκους σε διάστημα 50 ετών. Σε μια δεύτερη ακρόαση πέρυσι, ο πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, Ντέιβιντ Γκρας, κατέθεσε ότι, όπως του ανέφεραν κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην και εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της εδώ και δεκαετίες αεροσκάφος μη ανθρώπινης προέλευσης, και ότι έχει δει απόρρητο φωτογραφικό υλικό και απτές αποδείξεις που το επιβεβαιώνουν. Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξιμα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

«Ζούμε σε κομβική στιγμή», λέει ο δρ Κρίστοφερ Μπέιντερ, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Chapman στη Νότια Καλιφόρνια, ο οποίος μελετά τις πεποιθήσεις των Αμερικανών σχετικά με το υπερφυσικό. Οι ακροάσεις ενώπιον του Κογκρέσου «νομιμοποίησαν τη συζήτηση για τα UFO με πραγματικά πρωτοφανή τρόπο».

Με τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια να αποτελούν τώρα αντικείμενο σοβαρής έρευνας στο λόφο του Καπιτωλίου, οι εξωγήινοι καταλαμβάνουν το μυαλό των Αμερικανών. Ο σκεπτικισμός μειώνεται. Το 2022 το 34% των Αμερικανών θεωρούσε ότι τα UFO είναι πιθανότατα εξωγήινα σκάφη ή ελέγχονται από μη ανθρώπινες μορφές ζωής. Το ποσοστό αυτό το 1996 ήταν στο 20%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των YouGov και Newsweek. (Παρεμπιπτόντως, οι δημοσκόποι διαπίστωσαν ότι τα UFO χαίρουν πολύ μεγαλύτερης αποδοχής από ό,τι ο Μεγαλοπόδαρος, το Γέτι και το Τέρας του Λόχνες.)

Οι νέοι ακόλουθοι ανταλλάσσουν διαρκώς ιδέες στο διαδίκτυο για την εξωγήινη ζωή, συχνά συνδεόμενοι με χιλιάδες άλλους υπέρμαχους στο Reddit, το Twitter ή το Discord προκειμένου να συζητήσουν κατεβατά κυβερνητικών εγγράφων, αμοντάριστες βιντεοκαταγραφές και άλλα στοιχεία για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής εκτός της Γης. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «UAP» έχει γίνει η νέα λέξη της μόδας μεταξύ όσων γνωρίζουν τα του διαδικτύου, ουσιαστικά αντικαθιστώντας το ακρωνύμιο UFO. Μια σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τον τίτλο «Encounters» («Επαφές») και θέμα τη θέαση εξωγήινων, σκηνοθετημένη από τον Yon Motskin, ήταν η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix στις ΗΠΑ, όταν βγήκε, το περασμένο φθινόπωρο.

Επίσης, προσφέρονται σχετικά μαθήματα στα κολέγια: «Σε συνέχεια της δημοσίευσης της αναφοράς του αμερικανικού πενταγώνου για τα UFO, υπήρξε απότομη άνοδος του ενδιαφέροντος», λέει η περιγραφή ενός online μαθήματος στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με τον τίτλο «UFO: Σαρώνοντας τους ουρανούς».

«Έχουμε έρθει σε επαφή με υψηλού επιπέδου μη ανθρώπινη ευφυΐα; Για δεκαετίες δεν ασχολούμασταν με τα UFO (UAP) στην καθημερινότητά μας. Σήμερα, έχει αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα για τα UFO», αναφέρει η ανακοίνωση για ένα μάθημα που προσφέρεται στο Κολέγιο Helena της Μοντάνα.

Μετά τις παραδοχές της κυβέρνησης έχουν αλλάξει τα πράγματα για τους υποστηρικτές των UFO, λέει ο Σπίαρ. Τώρα, η πολιτεία καταγωγής του, το Κονέκτικατ, φιλοξενεί ένα από τα πιο ζωντανά παραρτήματα του Mufon, το οποίο ξαναζωντάνεψε χάρη στον νέο επικεφαλής του, τον 44χρονο Mike Panicello.

«Νομίζω είναι πιο εύκολο να μιλάμε για αυτό τώρα που έχουν γίνει όλες αυτές οι αποκαλύψεις και το κοινό επιτέλους μας παίρνει πιο πολύ στα σοβαρά», ανέφερε ο Panicello, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής του Συστήματος Κολεγίων της Πολιτείας του Κονέκτικατ. «Δεν είμαστε πια οι τύποι με τα καπέλα από αλουμινόχαρτο».

Πρόσφατα, ένα βράδυ του Νοεμβρίου, περίπου 15 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση για τα «UFO πάνω από την Πενσυλβάνια», προκειμένου να ακούσουν τις ιστορίες του Μπομπ Στιούαρντ για πιθανά περιστατικά επαφών που είχε στη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με την πρώην σύζυγό του Λίντα στην Καραϊβική το 2009, ο Στιούαρντ λέει ότι, κοιτάζοντας έξω από το μπαλκόνι της καμπίνας του με θέα στον ωκεανό, είδε «τρία λαμπερά κόκκινα φώτα σε τριγωνική διάταξη» να λάμπουν στο μέσον μιας συστάδας σύννεφων. Ο πρώην σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας πίστεψε αρχικά ότι ήταν αεροπλάνο ή ελικόπτερο, αλλά εκείνο έμεινε «αθόρυβο και ακίνητο» προτού εξαφανιστεί σιωπηλά μέσα στη νύχτα.

«Ίσως να ήταν κάποια τεχνολογία απόκρυψης», τον διέκοψε η Τζένιφερ Στίβενς, μια από τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή συνάντηση.

Ο Μπομπ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο εκείνο το βράδυ, επειδή η κόρη του, η Μέγκαν είναι συνάδελφος ενός από τους διοργανωτές της εκδήλωσης σε μια δομή παροχής μακροχρόνιας φροντίδας στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ και τον άκουσε τυχαία να μιλά για UFO σε ένα διάλειμμα στο γραφείο τους. Η Μέγκαν έσπευσε να του προτείνει να πει, μέσω του πατέρα της, μερικές από τις ιστορίες του στην ομάδα τους.

«Προσπαθούμε να χτίσουμε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται και να συζητούν για τέτοιου είδους εμπειρίες», λέει ο Μαρκ Γουέι, 31 ετών και ειδικός στα συστήματα πληροφορικής, ο οποίος ξεκίνησε μια ομάδα αφότου άκουσε την πρόσφατη κατάθεση στο Κογκρέσο για τα UFO. «Στην ομάδα μας οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να μιλήσουν για οτιδήποτε θέλουν σχετικά με τις ασυνήθιστες επαφές που θεωρούν ότι είχαν, χωρίς κανείς να τους γελοιοποιεί, να τους κρίνει ή να τους φέρεται απαξιωτικά.

Ωστόσο, για τους περισσότερους Αμερικανούς το να πιστεύει κάποιος στην ύπαρξη εξωγήινων ή να συζητά για UFO εξακολουθεί να αποτελεί στίγμα.

Ο Τζον Σαμπάζιαν, ένας 43χρονος μηχανικός λογισμικού, ο οποίος ζει έξω από το Σιάτλ, λέει ότι η πρόσφατη κατάθεση του Γκρας και άλλων πρώην αξιωματικών του στρατού στο Κογκρέσο τον έπεισε ότι άξιζε να πάρει την πιθανότητα εξωγήινης ζωής στα σοβαρά.

«Στο λύκειο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα JROTC του Πολεμικού Ναυτικού και ξέρω στρατιωτικούς όλη μου τη ζωή», λέει. «Δεν είναι το είδος των ανθρώπων που θα χοροπηδούσαν πάνω-κάτω ουρλιάζοντας “Είδα UFO!”».

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ορισμένοι φίλοι θα προτιμούσαν να συζητάνε μαζί του για την ομάδα ράγκμπι των Seahawks του Σιάτλ ή για τη φύση και την ύπαιθρο. Ένας από τους καλύτερους του φίλους απείλησε να σταματήσει να πηγαίνει για κάμπινγκ μαζί του αν συνέχιζε να του ανοίγει συζητήσεις για εξωγήινους.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι και οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι προϊόντα της φαντασίας», αναφέρει. «Μάλλον πρέπει να δουν ένα UFO να προσγειώνεται στο γρασίδι του Λευκού Οίκου για να πειστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου