Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΗΠΑ: Oι Αμερικανοί ρέιντζερς ξαφνιάστηκαν από τους 50.000 Τούρκους μετανάστε

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2024

Περίπου 50.000 Τούρκοι προσπάθησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού.

Το μεταναστευτικό και η διαχείρισή του αποτελούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τις πιο πολλές χώρες της Δύσης. Στις ΗΠΑ τείνει να κυριαρχήσει ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, πλήττοντας το κύρος και τις προοπτικές επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: το 2023, οι ΗΠΑ δέχτηκαν δεκαπλάσιες παράνομες αφίξεις από ότι όλη η Ευρώπη μαζί, περίπου 3 εκατομμύρια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι αφίξεις δεν αφορούν μόνον Λατινοαμερικάνους αλλά πολλούς Κινέζους, Αφρικανούς και 50.000 Τούρκους, οι οποίοι μέσω Μεξικού φθάνουν στην Αμερική. Οι Αμερικανοί, μου λένε διπλωματικές πηγές, έχουν «φρικάρει» με τους Τούρκους μετανάστες που έρχονται από το Μεξικό. Οι ρέιντζερς των συνόρων αιφνιδιάστηκαν και τους κυνηγούν καθημερινά..

Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, στην Ουάσιγκτον αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη. Η πρόσφατη επιτυχία της μείωσης των παράνομων αφίξεων στον Έβρο και το Αιγαίο, η εξασφάλιση πρόσθετης ευρωπαϊκής βοήθειας 2 δισ. ευρώ συνολικά αλλά και η επιστροφή στη νομιμότητα όσων μεταναστών διαμένουν για χρόνια εδώ και εργάζονται, κάτι που στις ΗΠΑ προσπαθούν να πετύχουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες χωρίς να το καταφέρνουν, άλλαξαν την πρόσληψη της Ελλάδας στην Αμερική και στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Τώρα, ο κ. Καιρίδης ετοιμάζεται, μαθαίνω να μεσολαβήσει και στις Βρυξέλλες για την ενδυνάμωση του ευρω-αμερικανικού διαλόγου και στο ζήτημα της μετανάστευσης, αφού εύκολα οι παράνομες ροές στο Μεξικό μπορούν να εκτραπούν προς τη Μεσόγειο και το αντίθετο, και χρειάζεται από κοινού δράση για την καταπολέμηση των παγκοσμιοποιημένων δικτύων των διακινητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου