Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Τόσο κρύο στην Αλάσκα που πήζει το καύσιμο και καταρρέουν οι οροφές

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΝΚΟΡΑΖ. ΑΛΑΣΚΑ. Μεγάλο μέρος της Αλάσκας έχει βυθιστεί σε βαθιά κατάψυξη, με θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Το Ανκοραζ αισθάνεται μερικές από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του εδώ και χρόνια και ο δήμαρχος άνοιξε εγκαταστάσεις θέρμανσης για ανθρώπους που είναι άστεγοι ή δεν έχουν αξιόπιστη θέρμανση.

Στα νότια, στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζουνάου, το χιόνι σκέπασε δρόμους και στέγες ως μέρος μιας διήμερης καταιγίδας που βοήθησε να τεθεί νέο ρεκόρ χιονόπτωσης 6,4 ποδιών (2 μέτρα) για την πόλη, η οποία βρίσκεται σε ένα σχετικά εύκρατο βροχερό δάσος. Αυτό έγινε μετά από αλλεπάλληλες καταιγίδες που έπληξαν το Τζουνάου νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Το Ανκοραζ ξεπέρασε τις 100 ίντσες (2,5 μέτρα) χιονιού αυτή την εβδομάδα, η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας έφτασε ποτέ σε αυτό το σημείο. Για μεγάλο μέρος της τελευταίας εβδομάδας, οι θερμοκρασίες ήταν μείον 40 βαθμούς Φαρενάιτ (μείον 40 Κελσίου) ή πιο κρύες στο Φέρμπανκς, μια πόλη της ενδοχώρας περίπου 32.000 κατοίκων που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για να δείτε το βόρειο σέλας.

Σε άλλες μακρινές πόλεις, το θερμόμετρο κυμαινόταν μεταξύ μείον 30 Φαρενάιτ (μείον 34,4 Κελσίου) και μείον 20 Φαρενάιτ (μείον 28,9 Κελσίου) για μέρες. Δεν είναι μόνο το Φέρμπανκς: μεγάλο μέρος της Αλάσκας είδε θερμοκρασίες σε μονοψήφια ή κάτω από το μηδέν την Πέμπτη. Το Ανκοραζ, το οποίο έπεσε μείον17 Φαρενάιτ (μείον 27,2 βαθμούς Κελσίου) αργά το βράδυ της Τετάρτης, βιώνει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του εδώ και 15 χρόνια, δήλωσε ο Μπράιαν Μπρετσνάιντερ (Brian Brettschneider), κλιματικός επιστήμονας στο τοπικό γραφείο μετεωρολογικών υπηρεσιών.

Η πρόβλεψη ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες θα παρέμεναν κάτω από το μηδέν μέχρι την Παρασκευή πριν ανέβουν στους εφήβους μέχρι την Κυριακή.

Στη μικρή πόλη Κότσεμπουε, 550 μίλια (885 χιλιόμετρα) αεροπορικώς στα βορειοδυτικά, θερμοκρασίες μείον 30 Φαρενάιτ (μείον 34,4βαθμούς Κελσίου) και κάτω προκάλεσαν την πήξη του καυσίμου θέρμανσης τόσο πολύ που τα συστήματα θέρμανσης και οι σόμπες του σπιτιού σταμάτησαν να λειτουργούν, ανέφερε η «Anchorage Daily».

Η υπεύθυνη της πόλης Τέσα Μπάλντγουιν (Tessa Baldwin) είπε στην εφημερίδα ότι οι γραμμές νερού έχουν παγώσει σε όλη την πόλη.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου