Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Απόφαση εναντίον Μπάιντεν

  Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Μία πολύ σημαντική νίκη, έστω και αν δεν έχει κερδηθεί ο… πόλεμος, πέτυχε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ εναντίον του Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ και της κυβέρνησής του. Ο Κένεντι είχε καταθέσει αγωγή υποστηρίζοντας πως ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του λογόκριναν δηλώσεις του κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αγωγή που τελικά κέρδισε την προσωρινή διαταγή της (https://t.ly/unlU4).

Οπως τονίζει ο ίδιος ο Κένεντι, «η κυβέρνηση απέκρυψε γεγονότα και απόψεις σχετικά με τα εμβόλια Covid που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ανθρώπους να γίνουν ‘διστακτικοί’ σχετικά με τις εντολές για τα εμβόλια Covid».

Ο δικαστής Terry A. Doughty από το Μιζούρι που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι «κατηγορούμενοι συμμετείχαν από κοινού στις ενέργειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το να ‘παρεισφρήσουν’ στις ιδιωτικές υποθέσεις των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και να θολώσουν τη γραμμή μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής δράσης».

Και όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του «είναι σίγουρα πιθανό ότι οι εναγόμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους επί εκατομμυρίων ανθρώπων για να καταστείλουν εναλλακτικές απόψεις ή να μετριάσουν το περιεχόμενο με το οποίο δεν συμφωνούν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές του 2024» (https://t.ly/CVHrG).

Επίσης, ο Κένεντι επικαλούμενος μία απόφαση του 1986 (Fifth Circuit) τόνισε πως «μια πιθανή ζημία είναι επικείμενη και ότι η χρηματική αποζημίωση δεν θα αποκαθιστούσε πλήρως τη ζημία».

Τέλος, στην αγωγή αναφέρονται κάποια από τα «αμέτρητα παραδείγματα» της λογοκρισίας για την οποία κατηγόρησε ο Κένεντι την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ενα από αυτά ήταν το γεγονός της αποσιώπησης της ιστορίας του φορητού υπολογιστή του γιου του Αμερικανού Προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020. Στην αγωγή του ο Κένεντι υποστηρίζει πως ήταν μία «πράξη λογοκρισίας που στέρησε από τους Αμερικανούς πληροφορίες ύψιστου δημόσιου συμφέροντος» και που «μπορεί ακόμη και να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών».

Μάλιστα υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι πολλοί ψηφοφόροι θα είχαν επιλέξει διαφορετικό υποψήφιο αν γνώριζαν το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, το οποίο περιλάμβανε πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τις επανειλημμένες διαψεύσεις του.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου