Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες οι αγρότες της Ηλείας – Μεγάλη κινητοποίηση στον Πύργο (βίντεο)

 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

Ηχηρό μήνυμα πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους έστειλαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας...

Ηχηρό μήνυμα πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους έστειλαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας σε μία από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών στην κεντρική πλατεία Πύργου, όπου με μια φωνή φώναξαν συνθήματα για την κατάσταση που βιώνουν και ζήτησαν από την κυβέρνηση να ακούσει τα προβλήματά τους και να δώσει λύση, ειδάλλως θα ακολουθήσουν ακόμα δυνατότερες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, όπου υπήρξε ενημέρωση τόσο από τον πρόεδρο Θανάση Βομπίρη όσο και από τον αντιπρόεδρο Χρήστο Γιαννόπουλο, τόσο για την κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός τομέας και που θα συνεχίσει να βιώνει αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια λύση, όσο και για την ανάγκη να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους. Μάλιστα, υπήρξε και διαβούλευση για το σημείο που θα πραγματοποιούσαν κινητοποίηση, με τα μέλη της ομοσπονδίας να αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η ένταση που… αποφεύχθηκε!

Ακολούθησε πορεία των αγροτών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως η Αγίου Γεωργίου και η Γερμανού, καταλήγοντας στην οδό Πατρών στο ύψος του Επιμελητηρίου. Εκεί ωστόσο βρήκανε εμπόδιο τα οχήματα της αστυνομίας. Η ένταση που πήγε να δημιουργηθεί ήταν μεγάλη, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να καταλήγουν στην απόφαση να επιτρέψουν την είσοδο των αγροτών στην κεντρική πλατεία με μεγάλη προσοχή.

Μπροστά στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Έχοντας καταφέρει να πείσουν τις αστυνομικές αρχές να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στην πλατεία, οι αγρότες κινήθηκαν εντός αυτής και στάθμευσαν τα μηχανήματά τους εμπρός του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Μάλιστα, σε ακόμα μία κινητοποίηση ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης με μία φωνή, ενώ όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές υπήρξε ρίψη αγροτικών προϊόντων έμπροσθεν του δημαρχείου.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο!»

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης εστίασε στην πίεση που πρέπει να ασκήσουν στην κυβέρνηση και τόνισε πως ο αγώνας τους είναι μονόδρομος. Ειδικότερα είπε: «Συντονιστήκαμε σήμερα με μεγάλη δύναμη σε όλη την Ελλάδα για να πιέσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει το δούλεμα, την αδιαλλαξία και τις ντρίπλες που κάνει. Θα διαδηλώσουμε μέχρι να υπάρξει θετική απάντηση και πιστεύω ότι αν δεν δοθεί θετική απάντηση για τις διεκδικήσεις που βάζουμε, θα συνεχιστεί ο αγώνας δυναμικά. Δεν έχουμε άλλο δρόμο! Πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ».

«Ζούμε όλοι στο ίδιο καζάνι»

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Νίκος Βασιλόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Βρισκόμαστε πάλι εδώ στον αγώνα, με τη συνάντηση της επιτροπής αγροτών με τον πρωθυπουργό να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ελπίζουμε κάτι να κερδίσουμε και πιστεύω πως σήμερα ήταν μία πολύ καλή διαμαρτυρία, ειρηνική και με ασφάλεια. Δεν ερχόμαστε για να εμποδίσουμε τον κόσμο, ούτε να κλείσουμε τα μαγαζιά. Ίσα ίσα είναι συνάδελφοί μας, έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους, ωστόσο θέλουμε και αυτοί να μας συμπαραστέκονται μιας και ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Επειδή ζούμε όλοι στο ίδιο καζάνι στον τόπο μας και επειδή αυτός είναι πολύ πίσω οικονομικά από όλη την υπόλοιπη χώρα, θα τους θέλαμε στο πλευρό μας για συμπαράσταση μιας και πιστεύουμε ότι με τον αγώνα μπορεί κάτι να κερδηθεί.

«Θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τη στάση μας»

Ο Γραμματέας της ΟΑΣΗ Νίκος Αγάλος υποστήριξε συγκεκριμένα για την κινητοποίηση: «Σήμερα ήταν μια συμβολική παρουσία εδώ στην πλατεία. Το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τη στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση που από ότι φαίνεται μας κοροϊδεύει και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε μεγάλα αδιέξοδα και παρόλη την κατάσταση η κυβέρνηση δε δίνει άμεσες λύσεις.

«Ή θα ξεσπιτωθούμε ή θα συνεχίσουμε στον πρωτογενή τομέα»

Το Μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ Βασίλης Κατσαριώτης, έκανε λόγο για ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα επεσήμανε: «Η σημερινή συγκέντρωση των συναδέλφων αγροτών ήταν πολύ καλή και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός και όσο βλέπει ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, δείχνει πιο θετικός στις κινητοποιήσεις και είναι καλύτερο το κλίμα και με μεγαλύτερη μαζικότητα. Όσο περνάει ο καιρός και όσο δεν δικαιωνόμαστε, θα τις δυναμώνουμε περισσότερο. Η κατάσταση είναι τέτοια που πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Πρέπει να επιλέξουμε. Ή θα ξεσπιτωθούμε ή θα συνεχίσουμε στον πρωτογενή τομέα για να μπορέσουμε να βιοποριστούμε και εμείς».

«Η κυβέρνηση να λύσει μερικά από τα προβλήματα, αν όχι όλα»

Τέλος, ο αγρότης Αντώνης Δημόπουλος υπογράμμισε: «Από μικρό παιδί στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία απογοήτευση όσον αφορά τη συσπείρωση του κόσμου για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Στην περιοχή μας είμαστε όλοι βολεμένοι; Έχουμε λύσει τα προβλήματά μας; Ευελπιστώ η κυβέρνηση να λύσει μερικά από τα προβλήματα, αν όχι όλα, που έχουμε. Δεν είμαστε ζητιάνοι να μας δίνει επιδόματα και θεωρώ πως κάτι μπορεί να γίνει προς το συμφέρον όλων.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου