Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ομιλία με νόημα και έξω από τα δόντια για τα Ελληνικά Γράμματα στη Βοστώνη

 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

Βρεθήκαμε στην εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης όπου την περασμένη Κυριακή εορτάστηκε από το Σύνδεσμο Ελλήνων Δασκάλων ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ & Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ.

Καμαρώσαμε τα αγόρια και κορίτσια των "λιγοστών" Ελληνικών απογευματινών σχολείων της Νέας Αγγλίας όπου σε άπταιστα Ελληνικά μίλησαν για τους Τρεις Μελιρρύτους Της Σοφίας και τα Ελληνικά Γράμματα που «στραγγαλίζονται» στις ΗΠΑ από διάφορους «ηγέτες» οι οποίοι είτε ντρέπονται να τα μιλήσουν είτε «πιθηκίζουν» ότι μιλούν «ακαταλαβίστικα» αγγλικά ή «παπαγαλίζουν».  Ξεχνώντας ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία κατέστησαν παγκόσμια θρησκεία γιατί η Ελληνική Γλώσσα ήταν αυτή που ήταν το "όχημα" όπου βασίστηκε η θρησκεία μας όσο και εάν οι «ηγέτες» σε καθημερινή βάση κόβουν την Ελληνική Γλώσσα από τις ομιλίες, τη λειτουργία και τις εκδηλώσεις!  

Ακόμα καμαρώσαμε τους νέους και νέες των χορευτικών "Υιοί και θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου".  (Εορτάζουν 51 χρόνια) και Το χορευτικό της Μητροπόλεως" που εορτάζουν 35 χρόνια!)

Δίνουμε συγχαρητήρια στις δασκάλες και δάσκαλους που διδάσκουν τα παιδάκια Ελληνικής, και όχι μόνο, καταγωγής την Ελληνική Γλώσσα.  Τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν Πατέρες, Φιλόσοφοι και Άγιοι της Ορθοδοξίας.  Εκείνους τους Πατέρες!

Η ομιλία του κ. Θεόδωρου Καλμούκου ήταν έξω από τα δόντια.  Με μεγάλα νοήματα, με συμπεράσματα αλλά και καυτηριάζοντας τους γνωστούς, άγνωστους "εχθρούς" της Ελληνικής Γλώσσας που οφείλουν να προστατεύουν, να προωθούν και να ομιλούν!   Εξ άλλου πληρώνονται να για να κάνουν το αυτονόητο!!!

Μίλησε για τις ακούραστες και με πενιχρούς μισθούς δασκάλες που μέσα σε αντίξοες και ενίοτε "εχθρικές συνθήκες" εργάζονται να μάθουν και να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά της 1ης, 2ης, 3ης, 4ης γενιάς την Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Ταυτότητα και Πίστη!

Αναφέρθηκε ο κ. Καλμούκος και για την απούσα Ελληνική Πολιτεία!  

Που για δεκαετίες μας αγνοεί!   Τα άκουσε αυτά ο κ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη.  Εύχομαι να κάνει και αυτός το αυτονόητο και να ενημερώση την Ελλάδα, το SOS για την Ελληνική Γλώσσα στις ΗΠΑ.

Έχουμε βρεθεί σε αρκετές ενορίες και στη Νέα Αγγλία όπου οι ιερείς (αρκετοί των οποίων δεν έχουν Ελληνική καταγωγή) είναι «ξένοι» στην Ελληνική Γλώσσα για να μην πω "εχθροί".  Ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που είναι εχθροί του Ελληνισμού αφού αδιαφορούν για την παρέλαση και αντί να πρωτοστατήσουν και να παροτρύνουν τους ενορίτες τους να συμμετάσχουν αδρανούν ή ακόμα και προγραμματίζουν βαπτίσεις, άλλα μυστήρια, την ίδια ημέρα και ώρα ή ακόμα και δικαιολογίες (αρρώστια) για να μη συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης.  Είναι αυτοί που παίρνουν δεκαπλάσιους μισθούς από τις δασκάλες, αυτές που «μπολιάζουν» τους λιλιπούτιους μαθητές και μαθήτριες το "Γνώθι Σ' αυτόν του Σωκράτη", τη Φιλοσοφία του Αριστοτέλη, τα Λόγια του Χριστού και Των Πατέρων.

Να αγιάσει το στόμα του κ. Θεόδωρου Καλμούκου που για άλλη μία φορά δεν μάσησε τα λόγια του και έθιξε καταστάσεις, φορείς και αξιωματούχους ενώ έδωσε τα ανάλογα παράσημα σε αυτούς που το αξίζουν.  Τους ιερείς και τους Δασκάλους που αγωνίζονται για τον Ελληνισμό, τη Γλώσσα, την Ελληνική Ταυτότητα, Τη Πίστη!

Όσο για τους οργανωτές θα μπορούσαν να έχουν τις σημαίες (Ελληνική και Αμερικάνικη) στην αίθουσα και εκεί μπροστά στην εξέδρα.  Έχουμε δει ότι σιγά-σιγά εξαφανίζουν τις σημαίες από τους ναούς και τα κοινοτικά κέντρα!  Ντροπή τους.

Όταν κάθε φορά αφαιρούν, παραβλέπουν, κάνουν κακό!

Άντε λοιπόν και του χρόνου.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου