Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ρωσία: Νέες απειλές για ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

 Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωστός για τις επανειλημμένες εμπρηστικές και απειλητικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε και πάλι σε ένα υποθετικό σενάριο όπου απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο, εάν η Ρωσία πιεστεί να αναστρέψει τα σύνορά της του 1991.

Μεντβέντεφ: Νόμιμος στόχος βρετανοί που εκπαιδεύουν ουκρανούς στρατιώτες και γερμανικά εργοστάσια πυραύλων

Μέσω μιας ανάρτησης στο Telegram, επανέλαβε τη θέση του ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ έναν πόλεμο» όταν υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Η απειλή του αναφέρθηκε σε μια πιθανή νίκη της Ουκρανίας ενάντια σε μια ρωσική εισβολή.

Κατά την άποψή του, μια τέτοια αλλαγή στα σύνορα θα αντίκειτο στο ρωσικό Σύνταγμα, ειδικά καθώς τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία έχουν ήδη ενσωματωθεί ως αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας. Aπείλησε μάλιστα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα επιτεθούν σε πολλές πόλεις της Δύσης, εκτός από το Κίεβο, σε περίπτωση ανατροπής των προαναφερθέντων γεωπολιτικών καταστάσεων

«Οι προσπάθειες επιστροφής της Ρωσίας στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσουν μόνο σε ένα πράγμα» είπε ο Μεντβέντεφ και συνέχισε: «προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν όλο το στρατηγικό οπλοστάσιο του κράτους μας.

«Στο Κίεβο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον»

Πρόσθεσε ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι θα χτυπήσουν επίσης «όλα τα άλλα όμορφα ιστορικά μέρη που έχουν από καιρό συμπεριληφθεί στους πτητικούς στόχους της πυρηνικής μας τριάδας».

Και συνέχισε: «Θα έχουμε το θάρρος να το κάνουμε αυτό εάν διακυβεύεται η εξαφάνιση μιας χιλιόχρονης χώρας, της μεγάλης μας Πατρίδας, και οι θυσίες που έκανε ο λαός της Ρωσίας ανά τους αιώνες θα είναι μάταιες;

«Η απάντηση είναι προφανής».

Ο Μεντβέντεφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που ελέγχει τον πόλεμο, προειδοποίησε ότι είναι καλύτερα να επιστραφούν τα πάντα στη Ρωσία «πριν να είναι πολύ αργά».

Αν όχι, είπε ότι η Ρωσία «θα το επιστρέψει η ίδια με μέγιστες απώλειες για τον εχθρό»

Επίσης, χτύπησε τους «μοχλούς αγγλοαμερικανούς ανάδοχους» που αντιτίθενται στον Πούτιν.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε για «παγκόσμια πυρηνικά πυρά» εάν οι δυνάμεις του Κιέβου και το ΝΑΤΟ καταλάβουν οποιαδήποτε ρωσική γη.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου